2023年6月大学英语六级考试听力真题及答案(一)
教程:六级真题  浏览:408  
  • 提示:点击文章中的单词,就可以看到词义解释

    听力真题

    英语六级真题的听力部分,作为衡量学生英语实际应用能力的重要标尺,涵盖了短对话、长对话及短文理解三大板块,这些题型着重考察考生捕捉关键信息并深入理解语境的能力。因此,深入掌握并熟练运用真题听力材料,对于提升六级考试成绩具有举足轻重的意义。此次,我们精心整理了2023年6月大学英语六级真题听力部分(卷一)的详细内容及答案解析,旨在为广大考生提供宝贵的备考资源与参考!

    120217.jpg

    Section A

    Directions: In this section, you will hear two long conversations. At the end of each conversation, you will hear four questions. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

    Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.

    1. A) It was spacious and tranquil.  

    B) It was warm and comfortable.  

    C) It was shabby and solitary.

    D) It was tiny and noisy.

    2. A) She no longer hates people talking loudly in the dorm.

    B) She misses her roommates she used to complain about.

    C) She begins to enjoy the movies she once found irritating.

    D) She finds the crowded dorm as cozy as her new apartment.

    3. A) He found the apartment perfectly furnished.  

    B) He had a feeling of despair and frustration.  

    C) He had a similar feeling to the woman's.

    D) He felt the new place was like paradise.

    4. A) Go to see the woman's apartment.  

    B) Make a phone call to his parents.  

    C) Buy some furniture for the woman.

    D) Decorate the woman's apartment.

    Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.

    5. A) He works as a literary critic.  

    B) He hosts an educational program.  

    C) He has initiated a university reform.

    D) He has published a book recently.

    6. A) It fails to keep up with the radical changes of society.

    B) It fails to ensure universities get sufficient resources.

    C) It has not prepared young people for the job market.

    D) It has not fostered the growth of the arts disciplines.

    7. A) More of the budget should go to science and technology.

    B) The underfunded music discipline should be prioritized.

    C) Subdisciplines like sculpture should get more funding.

    D) Literature should get as much funding as engineering.

    8. A) Build a prosperous nation. 

    B) Make skilled professionals. 

    C) Create ingenious artists.

    D) Cultivate better citizens.

    Section B

    Directions: In this section, you will hear two passages. At the end of each passage, you will hear three or four questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

    Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.

    9. A) It is quite common.  

    B) It is rarely noticed.  

    C) It seldom annoys people.

    D) It occurs when one is alone.

    10. A) Seeing things in black and white.

    B) Engaging in regular contemplation.

    C) Having a special understanding of creativity.

    D) Knowing how to make their mental batteries work.

    11. A) Engaging in intense activity.  

    B) Fantasizing in one's down time.  

    C) Working on a particular project.

    D) Reflecting during one's relaxation.

    Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.

    12. A) Farmers helped Native Americans grow crops.

    B) There were expansive university campuses.

    C) There existed post offices.  

    D) Migrants found gold there.

    13. A) It helped to boost the economy in the American West.

    B) It provided job opportunities for many gold seekers.

    C) It extended the influence of the federal government.

    D) It kept people in the deserts and plains connected.

    14. A) It employed Native Americans to work as postmen.

    B) It commissioned private wagons to carry the mail.

    C) It subsidized the locals who acted as posimasters.

    D) It centralized postal services in its remote areas.

    15. A) He analyzed interactive maps of mail routes.

    B) He read a large collection of books on the topic.

    C) He examined its historical trends with data science.

    D) He collected data about its impact on local business.

    Section C

    Directions: In this section, you will hear three recordings of lectures cr talks followed by three or four questions. The recordings will be played only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

    Questions 16 to 18 are based on the recording you have just heard.

    16. A) Higher levels of anxiety may improve people's memory.

    B) Some experiences are easier to remember than others.

    C) Most people tend to remember things selectively.

    D) Simple things may leave a deep impression on one's memory.

    17. A) They classified the participants' mindset.

    B) They showed some photos to the participants.

    C) They measured the participants' anxiety levels.

    D) They tested the size of the participants' vocabulary.

    18. A) Anxiety has become a serious problem for an increasing number of people.

    B) Extreme levels of anxiety can adversely affect cognitive performance.

    C) People diagnosed with anxiety disorder may forget things selectively.

    D) There is no direct correlation between memory and levels of anxiety.

    Questions 19 to 21 are based on the recording you have just heard.

    19. A) They compare products from different companies before making a choice.

    B) They get information from other consumers' postings and comments.

    C) They lose patience when their phone call is no promptly answered.

    D) They expect to get instantaneous responses to their inquiry.

    20. A) Giving them rewards on the spot. 

    B) Broadening their scope of interest. 

    C) Speaking directly to their emotions.

    D) Focusing on the details of the product.

    21. A) Change the rules of the game in the market every year.

    B) Keep up with the latest technological developments.

    C) Learn from technological innovators to do business.

    D) Make greater efforts to build up consumers' confidence.

    Questions 22 to 25 are based on the recording you have just heard.

    22. A) People have only one social engagement per week.

    B) Working together enhances friendship.

    C) Few people have devoted friends.

    D) Friendships benefit work.

    23. A) The impact of friends on people's self-esteem.

    B) How supportive friends can be in the workplace.

    C) How to boost one's sense of value and worthiness.

    D) The role of family ties in people's mental well-being.

    24. A) They show little interest in their friends' work.

    B) They tend to be much more difficult to make.

    C) They are more trustworthy and reliable.

    D) They increase people's job satisfaction.

    25. A) Allow employees to have a flexible work schedule.

    B) Encourage employees to be friends with colleagues.

    C) Help employees balance work and family responsibilities.

    D) Organize activities to nourish friendships outside of work.

    听力原文

    Section A

    Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.

    M: Hi, Lily, how's the new apartment?

    W: It's okay.

    M: What? How can it be just okay when last week you were thrilled about the place and kept posting photos of it online?

    W: Well, (1)last week when I moved in, the apartment seemed cozy, just the right size for one person. But now it just seems tiny, shabby and solitary.

    M: Ah, that's the problem. You miss your roommates from university, don't you?

    W:(2)I'm going to sound like an idiot, because I used to complain to you all the time about how crowded our dormitory room was, and about all the things they did to irritate me, like watching movies late at night without headphones, or talking loudly early in the morning. But now I miss them terribly.

    M: Of course you do. That's perfectly normal. (3)When I got my first place I remember thinking I couldn't wait to live by myself and get away from my juvenile roommates and all their annoying habits. But then I began missing them and feeling lonely and thinking that our dormitory was like paradise, even though there were six of us guys in one small room.

    W: I thought it was just me who felt like that.

    M: Look, you lived at home with us, and then you had three roommates, and this is your first time living alone. So it's hard. But your first apartment is a milestone in your life, and you should celebrate it. Tell me about the apartment.

    W: Actually, it's not bad. In fact, it's pretty adorable, now that I have decorated it and it has everything I need. I have a kitchen to cook in and a bathroom all to myself, and then another room with my bed at one end, and a sofa, a small table and chairs at the other end.

    M:(4)That does sound adorable and I can't wait to see it, and neither can mom and dad.

    1. What was the woman's first impression of the apartment?

    2. Why does the woman say she is going to sound like an idiot?

    3. What do we learn about the man when he left the dormitory to live on his own?

    4. What does the man say he can't wait to do?

    Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.

    W: Welcome to our program Book Talk. Our guest today is Frank Jones,(5)a critic of our education system,and the author of a new book, How to Reform Our Universities.

    M: Hello, Susan.

    W: Frank, you support radically changing universities in America?

    M: Yes, (6)I believe that the purpose of higher education is to prepare young people to enter the workforce,and that our current system fails to do this. We' re allocating too many resources to disciplines that don't match the needs of employers.

    W: I think your attitude to education is a bit cynical, Frank. Surely the purpose of university is to prepare young people to participate fully in civic life, rather than just to find well-paid jobs.

    M: Susan, many young graduates struggle to find any job, let alone a good one. The job market is grim, particularly for students who study the arts.

    W: I agree that it isn't easy for young people to find work, but you propose closing down all departments that aren't directly related to science and technology. Is that really the solution?

    M: You're overstating my point. (7)My argument is that we need to use more of our budget on areas like science and engineering. To do that, we need to take money from subjects like literature and music.

    W: But the arts have value. They're an important part of our culture. Studying literature or music or sculpture might not result in a job in that area, (8)but it helps young people to think about the world in a deeper way, which makes them better citizens and makes for a better society.

    M: I agree that the arts are valuable to society, but it's naive to think that not only the most talented, but all students should study them at university level. The arts are very competitive, and most graduates will end up with a great deal of debt, obtaining a degree that has little value on the job market.

    5. What do we learn from the conversation about the man?

    6. What does the man believe is the problem with the current American system of higher education?

    7. How should the education budget be allocated according to the man?

    8. What does the woman say the arts can do?

    Section B

    Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.

    (9)Do you ever have the annoying feeling that you don't have time to really think anymore? You're not alone. A variety of factors have conspired to robus of time for reflection about ourselves and our lives. Today, our preoccupied minds are rarely silent. The average person receives hundreds of texts and voice messages a day, and holidays for many of us are action-packed weeks, more likely full of family activities than opportunities for tranquility and contemplation.

    (10) Regular reflection, however, underlies all great professionals. It's a prerequisite for you to recharge your mental batteries, see things in a new light and tap into your creativity. Almost all of the great advisors thatI have studied have found ways to get away from it all and contemplate their life and work. (11) Some researchers in the field of creativity, in fact, believe that insight occurs during the reflection and relaxation that follows a period of intense activity. Schedule time for reflection about your work, or a particular project you're engaged in. I usually block out half an hour. Don't answer the phone; push your papers to the side; sketch; make lists; draw mind maps of ideas that come to you. At the end, write down any emerging ideas. When you're alone, stop worrying and think. A lot of our down time is spent worrying about troublesome things in our lives or fantasizing about how we'd like our lives to be. Revisit things during moments of relaxation, after a period of intense work. This is when we are the most creative.

    9. What do we learn about the feeling that one doesn't have time to think anymore?

    10. What trait do all great professionals share?

    11. What do some researchers believe is conducive to creative ideas?

    Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.

    (12)Even before Colorado was a state, it had post offices. The first opened in 1859 in a settlement founded by migrants searching for gold. Life could be unpredictable at West—gold failed to appear, drought ruined farmers and settlers clashed with Native Americans. On the settlement's location, now stands a sprawling university campus. Amid all the changes, one feature remained constant—the postal service. The maps tracing America's westward expansion are telling. In 1864, there were few postal branches on land controlled by Native Americans, which still accounted for most of the West. Over the next 25 years, post offices grew quickly. Colonization of the West could be regarded as a result of big government rather than pioneers.(13)As federal subsidies and land grants tempted people into the deserts and plains, the post kept them connected.(14)In the mid-19th century, the post office department was far from a centralized bureaucracy. To keep up with migration patterns, postal services were added to existing businesses. The federal government commissioned private wagons to carry the mail. Short-term contracts were granted to local businessmen to act as postmasters. These partnerships enabled the mail to quickly follow migrants, helping knit together remote parts of the country.

    (15)Mr. Blevins, a digital historian, wrote a book on the history of the US postal service, he used data science to analyze historical trends. Most strikingly, he built an accompanying website, complete with interactive maps. They show readers how, within a generation, the postal service helped colonize a continent. These online interactive maps illustrate the formative power of snail mail.

    12. What does the passage say about Colorado before it became a state?

    13. How did the postal service contribute to America's westward expansion?

    14. What did the federal government do to meet the increasing demand for the postal service in the West?

    15. What did Mr. Blevins do to study the history of the US postal service?

    Section C

    Questions 16 to 18 are based on the recording you have just heard.

    In last week's lecture, we discussed reasons why people forget things. This week, we will discuss a surprising reason why we might remember some things—anxiety.

    Think about something as simple as buying a coffee. That may not seem like an experience that would make a deep impression on your memory, but anxiety could change that. In fact, (16)a new study suggests that people with higher anxiety levels might remember certain information better than people with lower anxiety levels. That's because higher levels of anxiety may make people more susceptible to negative feelings, putting them in a more negative state of mind. That in turn may make them able to better remember some events.

    Let's take a closer look at that new study now. (17) In this study, the researchers started by giving 80 undergraduate students an anxiety test. The test measured the participants’anxiety levels over the preceding two weeks. Then, to test memory, the participants were shown a series of neutral words, one at a time. Some of the words were printed on to photos of negative scenes, meaning images that could affect their emotions negatively, such as a photo of a car accident or a cemetery. The rest of the words were printed on to photos of neutral scenes, such as a photo of a lake or trees. Neutral words included words like“table” or“desk” that don't elicit emotion. Later, the participants were asked to think back to the words they were shown earlier, which caused them to reenter either a negative or a neutral mindset. The participants were then presented with another set of neutral words, and their memory of these new words was tested. The researchers found that the new words presented to people in a negative mindset were better remembered by people with higher levels of anxiety than those with lower levels of anxiety. In other words, when highly anxious individuals took in otherwise emotionally neutral information that was presented to them, it became colored by their negative mindset, making them remember the information better. But these same effects were not seen in people with low levels of anxiety. (18)Previous studies have found that extreme levels of anxiety, such as those experienced by people diagnosed with an anxiety disorder, can be quite detrimental to memory and cognitive performance. But the highly anxious people in this study represent individuals who are managing their anxiety and for whom anxiety is not a serious problem.

    16. What does the speaker say the new study suggests?

    17. What did researchers do first in the new study?

    18. What do we learn from previous studies about anxiety?

    Questions 19 to 21 are based on the recording you have just heard.

    Over the past 20 years, the internet has gradually become a dominant feature of our lives. It has changed how we communicate with each other, and it has definitely transformed the way we do business with each other. Marketing has also changed in a number of ways. For instance, in the past consumers had to call a phone number and patiently wait on hold, in order to get the information they wanted.(19)Today, they want the information immediately. They' ll go to the company's social media page and post comments and questions, expecting to receive an immediate response. If they don't get their questions answered soon, they’ll move on to another company that will answer them quickly.

    Marketing departments today need to follow technological development. For example, this year's smartphone is smarter than last year's; self-driving cars are now on the road. Marketers have to do research on which technologies are coming into being. Otherwise they risk being left behind in the virtual dust. Marketing has also changed due to the importance of video. People don't just want to read text; they want to watch things happening. Companies now have to explore how they can use video on a consistent basis to share information about their businesses. Fortunately, it's extremely easy to shoot something these days. All you need is a smartphone. But what's the result of all this? Shorter attention spans. We are the same people that we were 20 years ago. Not only have we grown accustomed to getting the information we want instantaneously, our attention spans are much shorter. If something doesn't capture our attention within a few seconds, we' re on to the next piece of content. (20)Marketers need to figure out ways to speak directly to the customer's emotions and they need to figure out how to do that as quickly as possible. Once people are emotionally engaged, they’ll stick with you.

    If marketing has changed this much in the past 20 years, imagine what the next 20 years will bring. In a recent survey, only 9% of marketers could say with confidence that their marketing efforts were actually working. Their confidence is being shaken, because the rules of the game change every year. (21)That's why it's important for marketers to pay attention to the latest technological developments and consider collaborating with technological innovators. That way, they'll be moving at the same pace as the tech industry.

    19. What does the speaker say about today's consumers?

    20. How do marketers capture consumers'attention as quickly as possible?

    21. What does the speaker suggest marketers do to meet future challenges?

    Questions 22 to 25 are based on the recording you have just heard.

    (22)You might be surprised to learn that the benefits of friendships extend beyond people's social life and into their work, which is interesting when considering the extent to which people sacrifice friendships, or at least the time they spend with friends, because of the extended hours they' re devoting to work. Just last week,I was remarking to a colleague that I'm content with only one social engagement per week. But according to recent research, that's evidently not enough.

    (23)In an initial study of more than 700 respondents, scholars from an American university analyzed the impact that friends, as opposed to family, have on self-esteem and well-being. Friends came out substantially on top. That's because to be someone's mate is a voluntary act, unlike family who people rarely get to choose. The researchers found that when people choose to cultivate and maintain supportive friendships with an individual, it means that the person is valued and worthy of their limited time. Such sentiments of value and worthiness boost our self-esteem.

    The second study comprised more than 300 participants. It proved that the better we feel about ourselves, the more likely we’ll perform our job confidently and competently. (24)This follow-up study found that non- work friends even improve people's job satisfaction. They have as much of an impact on how much they love their jobs as do the friends they have at work, despite not actually being at our place of work. These types of friends tend to be our preferred outlet for venting about work-related matters. This is an avenue that may not be available at the office.

    So even though friendships can be easy to neglect when confronted by pressures at work, or even pressures at home, neglecting our friends can turn out to be harmful and counterproductive. That's why, when determining how to create a better work-life balance, we need to consider not only how to balance work and family demands, but also how to cultivate and sustain supportive friendships.(25)It's for this reason that managers should never discriminate when it comes to requests from employees for flexible work arrangements. It's irrelevant whether their need for a desired schedule is due to, say, parenting responsibilities, or a craving to hang out with the best mate. What matters is the opportunity to engage in a nourishing activity outside of work. That will definitely have a follow-on effect at work.

    22. What does the speaker say is interesting?

    23. What did researchers from an American university analyze in their initial study?

    24. What did the second study find about non-work friends?

    25. What does the speaker suggest managers do?

    参考答案

    1.B)【精析】细节辨认题。根据句(1)可知,女士上个星期搬进公寓的时候认为公寓看起来温暖又舒适,面积也正适合一个人居住。因此答案为B)。选项中的warm and comfortable是录音中cozy的同义转述。

    2.B)【精析】细节推断题。女士在句(2)中提到,她自己听起来像个白痴,因为她过去总是向男士抱怨宿舍有多拥挤,抱怨室友所做的所有让她恼火的事情,比如深夜看电影不戴耳机,或者一大早就大声说话。但现在她非常想念室友。由此可知,女士认为自己像一个白痴是因为她现在非常想念她曾经大为抱怨的窒友。因此答案为B)。

    3.C)【精析】细节推断题。根据句(3)可知,当男士第一次有了自己的地方时,他迫不及待地想自己生活,摆脱幼稚的室友和室友那些烦人的习惯。但后来,男士开始想念他们,他感到孤独,认为尽管六个人挤在一个小房间里,但宿舍就像天堂一样。由此可知,男士离开宿舍独居之后经历了和女士相似的心路历程。因此答案为C)。

    4.A)【精析】细节辨认题。男士开导了女士之后,让女士描述一下她的公寓。听过女士对公寓的正面描述后,男士在句(4)中说:“确实听起来讨人喜欢,我迫不及待要去看一下了……”。因此,男士迫不及待想做的事情是去看一下女士的公寓,答案为A)。

    5.D)【精析】细节推断题。句(5)中,女士介绍说男士是“我们”教育体系的批评者,同时也是新书《如何改革我们的大学》的作者。由此可知,男士最近刚出版了一本书。因此答案为D)。

    6.C)【精析】细节辨认题。根据句(6)可知,男士认为高等教育的目的是让年轻人做好参加工作的准备,而当前的高等教育体系并没有做到这一点。因此答案为C)。

    7.A)【精析】细节辨认题。根据句(7)可知,男士认为应该将更多的预算用到像科学和工程这样的领域。因此答案为A)。

    8.D)【精析】细节辨认题。女士认为艺术有其价值所在。句(8)中,女士提到,它有助于年轻人用更深刻的方式来思考世界,这会让他们成为更好的公民,构建一个更好的社会。因此答案为D)。

    9.A)【精析】细节推断题。句(9)中,讲话者先提出一个问题:你是否曾有过一种再也没时间去认真思考的烦人感觉? 然后指出,你并不孤单。也就是说,很多人都感觉没时间去认真思考,即这是很常见的。因此答案为A)。

    10.B)【精析】细节辨认题。根据句(10)可知,所有伟大的专业人士都会定期反思。因此答案为B)。选项中的contemplation是录音中reflection的同义转述。

    11.D)【精析】细节辨认题。句(11)中提到,创造力领域的一些研究人员认为,洞察力实际上产生于一段时间紧锣密鼓的活动后的反思和放松中。因此答案为D)。

    12.C)【精析】细节辨认题。句(12)中,讲话者提到,科罗拉多在成为一个州之前就有邮局。因此答案为C)。

    13.D)【精析】细节辨认题。句(13)中,讲话者提到,联邦政府的补贴和土地补助诱使人们进入沙漠和平原地区,而邮政使他们保持联系。因此答案为D)。

    14.B)【精析】细节推断题。句(14)中,讲话者提到,19世纪中期,邮政部门远不是中央集权的官僚机构。为了跟上移民模式,在现有业务中增加了邮政服务。联邦政府委托私人运货车来运送邮件。也就是说,西部地区对邮政服务的需求增大,联邦政府委托私人运货车来满足这一需求。因此答案为B)。

    15.C)【精析】细节辨认题。根据句(15)可知, Blevins先生是一位数字历史学家,他写了一本关于美国邮政服务历史的书,使用数据科学来分析历史趋势。因此答案为C)。

    16.A)【精析】细节推断题。句(16)中,讲话者提到,一项新的研究表明,焦虑程度较高的人可能比焦虑程度较低的人更能记住某些信息。也就是说,较高的焦虑水平可能会提高人们的记忆力。因此答案为A)。

    17.C)【精析】细节辨认题。讲话者讲述了新研究的细节。根据句(17)可知,研究人员以对80名本科生进行焦虑测试开始了这项研究。因此答案为C)。

    18.B)【精析】细节辨认题。句(18)中,讲话者提到,先前的研究发现,像被诊断为患有焦虑症的人所经历的那种极度焦虑对记忆力和认知表现损害相当大。也就是说,极度焦虑会对认知表现产生负面影响。因此答案为B)。

    19.D)【精析】细节辨认题。讲话者先提到了过去的消费者:必须要拨打电话号码并且耐心等待才能获得他们想要的信息。接着在句(19)中描述了如今的消费者:他们想要立即得到信息。因此答案为D)。

    20.C)【精析】细节辨认题。讲话者提到,我们的注意力持续时间变短,如果不能在几秒钟内吸引我们的注意力,我们就会转向下一条内容。根据句(20)可知,营销人员需要找到直接与消费者的情感进行对话的方法,而且需要尽快弄清楚要怎么做到这一点。也就是说,要快速吸引消费者的注意力就要直接与他们的情感对话。因此答案为C)。

    21.B)【精析】细节推断题。讲话者最后提到了变化的影响,触发营销人员对未来的思考。因为游戏规则每年都在变化,营销人员对自己营销努力的信心正在动摇。之后,讲话者在句(21)中说,这就是营销人员关注最新的技术发展并考虑与技术创新人员合作很重要的原因。这样他们就会与技术行业齐头并进。也就是说,营销人员要应对未来的挑战就要跟上技术的新发展。因此答案为B)。

    22.D)【精析】细节辨认题。句(22)中提到,你可能惊讶地发现,友谊的好处超越了人们的社交生活,进入到工作中,当考虑到人们因为投入到工作中的时间延长而到了牺牲友谊或至少牺牲与朋友在一起的时间的程度时,这是非常有趣的。也就是说,人们常常因为工作而牺牲友谊,但事实上友谊对工作有益处,这非常有趣。因此答案为D)。

    23.A)【精析】细节辨认题。句(23)中提到,在一项针对700多名受访者的初步研究中,美国一所大学的学者分析了朋友而非家人对自尊和幸福感的影响。因此答案为A)。

    24.D)【精析】细节辨认题。句(24)中提到,追踪研究发现,工作之外的朋友甚至会提升人们的工作满意度。因此答案为D)。

    25.A)【精析】细节辨认题。句(25)中提到,当员工要求灵活安排工作时,管理者不应该歧视他们。无论他们需要一个理想的安排是出于养育责任,还是渴望和最好的伙伴一起出去玩,这都是无关紧要的。重要的是从事工作之外的有益活动的机会。这肯定会在工作中产生后续影响。也就是说,讲话者建议管理者同意员工拥有灵活的工作安排。因此答案为A)。

    0/0
      上一篇:2023年3月大学英语六级真题及答案汇总 下一篇:2023年6月大学英语六级考试听力真题及答案(二)

      本周热门

      受欢迎的教程

      下载听力课堂手机客户端
      随时随地练听力!(可离线学英语)