Marrakech, Morocco
The city is known as the “red city” for its rose-colored buildings. The city’s Medina, an old city, is a really famous place. 1000-year-old monuments(历史遗迹) can be found in Medina. Today, the place is a crowded marketplace with traditional Moroccan goods for sale. Make sure to visit an outdoor theater in the city. Storytellers and musicians perform there.
Siem Reap, Cambodia
Visitors can see hundreds of ancient Buddhist temples in and around the town. After a long day at the temples, tourists can enjoy one of the town’s many bars, restaurants and nightclubs. If you go there, you can pay a visit to the Phnom Kulen National Park in Siem Province. The park’s two waterfalls offer great swimming areas.
Istanbul, Turkey
Turkey’s largest city has one foot in Europe and other in Asia. The city is a great place for history lovers. If you go there, make sure to see Istanbul’s most famous religious buildings: the Hagia Sophia and Blue Mosque. At night, you can try sailing on the Bosporus Strait. It divides this city into the European and Asian areas.
Hanoi, Vietnam
Vietnam’s capital has tree-lined streets, lakes, and some 600 temples and towers. If you go there, don’t miss the Temple of Literature. It was built in the year 1070. You can also enjoy a slow walk down the Old Quarter’s coffee street. Enjoy a cup of local coffee while being there. The peaceful Hoan Kiem Lake is also a nice place to go to. It is one of the prettiest places in central Hanoi.
1.Medina in Marrakech is most likely a nice place for those who love_______.
A.watching movies outdoors B.buying expensive dresses
C.visiting old monuments D.playing outdoor sports
2.What can you do if you go to the Phnom Kulen National Park?
A.Buy traditional goods. B.Swim near a waterfall.
C.Visit restaurants and nightclubs. D.See hundreds of ancient temples.
3.What do we know about Istanbul?
A.It lies between Europe and Asia. B.It is the largest European city.
C.It’s near the Bosporus Strait. D.It’s attractive to history lovers.
4.The text is written to_________.
A.tell about some old cities B.tell us about some countries
C.encourage us to visit the cities D.show why people visit the cities
【答案】
1.C
2.B
3.D
4.C
【解析】
1.细节理解题。根据第二段“The city’s Medina, an old city, is a really famous place. 1000-year-old monuments(历史遗迹) can be found in Medina. ”可知对于那些喜欢参观古老的纪念碑的人来说,马拉喀什的麦地那最可能是一个不错的地方。故选C。
2.细节理解题。根据第三段“If you go there, you can pay a visit to the Phnom Kulen National Park in Siem Province. The park’s two waterfalls offer great swimming areas. ”可知你可以在瀑布附近游泳。故选B。
3.推理判断题。根据倒数第二段“The city is a great place for history lovers. ”这个城市对于历史爱好者来说是一个好地方。据此可知伊斯坦布尔对历史爱好者很有吸引力。故选D。
4.写作目的题。阅读短文可知这篇短文主要介绍了几个适合旅行的城市的旅行特色。也就是鼓励我们来参观这些城市。故选C。
【备注】这篇短文主要介绍了几个适合旅行的城市的旅行特色。