2022年6月大学英语六级考试听力真题及答案
教程:六级真题  浏览:178  
  • 提示:点击文章中的单词,就可以看到词义解释

    听力真题

    英语六级真题的听力部分,作为衡量学生英语实际应用能力的重要标尺,涵盖了短对话、长对话及短文理解三大板块,这些题型着重考察考生捕捉关键信息并深入理解语境的能力。因此,深入掌握并熟练运用真题听力材料,对于提升六级考试成绩具有举足轻重的意义。此次,我们精心整理了2022年6月大学英语六级真题听力部分的详细内容及答案解析,旨在为广大考生提供宝贵的备考资源与参考!

    102417.jpg

    Section A

    Directions:In this section,yon will hear two long conversations.At the end of each conversation,you will hear four questions.Both the conversation and the questions will be spoken only once.Afier you hear a question,you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C) and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

    Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.

    1.A)He is a staffwriter.

    B)He is an adventurer.

    C)He is anauthor of fiction

    D)He is a father of four kids.

    2.A)They are interested in fairy tales.

    B)They are curious and autonomous

    C)They are a headache to their parents.

    D)They are ignorant of politics.

    3.A)He offers them ample editorial guidance.

    B)He recommends model essays to them.

    C)He gives them encouragement.

    D)He teaches them proofreading.

    4.A)Her tastes in books changed.

    B)She realized the power of reading.

    C)Her reading opened her eyes to the world.

    D)She began to perceive the world differently.

    Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.

    5.A)She is a website designer.

    B)She is a university graduate.

    C)She is a main street store owner.

    D)She is a successful entrepreneur.

    6.A)They were repeatedly rejected by shops.

    B)They were popular with her classmates. 

    C)They showedher natural talent.

    D)They were mostly failures.

    7.A)She had a strong interest in doing it.

    B)She did not like ready-made clothes.

    C)She could not find clothes of her size.

    D)She found clothes in shops unaffordable.

    8.A)Study fashion design at college.

    B)Improve her marketing strategy.

    C)Add designs for women.

    D)Expand her business.

    Section B

    Directions:In this section,you will hear two passages.At the end of each passage,you will hear three or four questions.Both the passage and the questions will bespoken only once.Afier you hear a question,you mast choose the best answer fom the four choices marked A),B),C) and D).Then mark the corresponding letter onAnswer Sheet 1 with a single line through the centre.

    Questions 9 to ll are based on the passage you have just heard.

    9.A)Utilizing artificial intelligence to find a powerful new antibiotic.

    B)Discovering bacteria which are resistant to all known antibiotics.

    C)Identifying bacterial strains that aremost harmful to human health.

    D)Removing a deadly strain of bacteria in humans with a new antibiotic

    10.A)Ever-increasing strains of bacteria.

    B)Bacteria's resistance to antibiotics.

    C)The similarity between known drugs

    D)The growing threat of bacteria to health.

    11.A)Dispense with experimental testing.

    B)Predict whether compounds are toxic.

    C)Foresee human reaction to antibiotics.

    D)Combat bacteria's resistance to antibiotics.

    Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.

    12.A)By theorization.

    B)By generalization.

    C)By observation.

    D)By conversation.

    13.A)They are easy to detect.

    B)They are well intended.

    C)They are groundless.

    D)They are harmless.

    14.A)Mostly by chance.

    B)Basically objective.

    C)Subject to their mental alertness.

    D)Dependent on their analyticalability.

    15.A)Looking the speaker in the eye.

    B)Listening carefully to the speaker.

    C)Measuring the speaker's breathing rate.

    D)Focusing on the speaker's facial expressions.

    Section C

    Directions: In this section,you will hear three recordings of lectures or talks followed by three or four questions.The recordings will be played only once.Afier youhear a question,you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C)and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 withasingle line through the centre.

    Questions 16 to 18 are based on the recording you have just heard.

    16.A)They don't treat patients with due respect.

    B)They witness a lot of doctor-patient conflicts.

    C)They have to deal with social workers'strikes.

    D)They don't care how much patients have to pay.

    17.A)Appear submissiveand grateful todoctors and nurses.

    B)Express astrongdesire to be consulted or informed.

    C)Refrain from saying anything that sounds negative. 

    D)Note down the names of all the doctors and nurses.

    18.A)Cooperative.

    B)Appreciative.

    C)Passive.

    D)Responsive.

    Questions 19 to 21 arebased on the recording you havejust heard.

    19.A)Its members work together despite risks of failure. 

    B)It prioritizes recruiting young energetic members.  

    C)Its members stay in touch even after it breaks up.   

    D)It grows more and more mature professionally.

    20.A)Their differences are likely to impact productivity.

    B)Their similarity is conducive to future collaboration.

    C)Their connections strengthen with the passage of time.   

    D)Their mutual understanding stems from a common goal.

    21.A)It is characterized by diversity

    B)Its goals are quite inconsistent.

    C)Its members have similar backgrounds.  

    D)It is connected by a unique mechanism.

    Questions 22 to 25 arebased on the recording you havejust heard.

    22.A)Putting aside twenty percent of one's earnings

    B)Spending in anticipation of becoming wealthy. 

    C)Living off a small proportion of one's income.

    D)Saving asmuch asonecan possibly manage

    23.A)It empowers them to cope with irrational emotions.  

    B)It will guarantee the profits from their investments. 

    C)It will turn them into successful financial planners.  

    D)It enables them to focus on long-term investments.

    24.A)They count onothers to take the responsibility.

    B)They change their investment strategy in time. 

    C)They think they themselves are to blame.

    D)They persist rather than get discouraged.

    25.A)They do not resist novel lifestyles.

    B)They do not try to keep up with others.

    C)They do not care what they have acquired.

    D)They do not pressure themselves to get rich.

    听力原文

    Section A

    Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.

    W:(1)Mr.DavidJackson,a staff writer at the New Yorker,is known for his non-fiction books of adventure.Today,we go on a different kind of adventure:Jackson's life of parenting his offspring.David,as a parent of an l1-and a 14-year-old,what is themost interesting issueyou are dealing with right now?

    M:It's easy to focus on the challenges,but so far,I find these ages to be kind of wonderful.(2)They are independent,and they have their own curiosities and obsessions. You can talk to them about fairly sophisticated subject matter such aspolitics.

    W:Yes,that doessound refreshing compared with talking to younger children.Do they ask you to proofread their essays?

    M:Certainly,with writing they do.(3)I really just try to be encouraging.I think at this age,editorial guidance is less important than encouragement.

    W:Are there books that you think are important that your children read,and that all childrenread?

    M:My general thought is toread widely and to incorporate a love for reading.Learning to love to read,I think,is the optimalthing,because it givesyou a skill you can take anywhere.

    W:So you're not too concerned like some parents with thecontent they're reading?Iknow I have someworries about that.

    M:Yeah,read what you like.If a child loves graphic novels or comic books,whatever it is,that is turning them on to read and turning on their imagination.

    W:(4)I feel that children's tastes in books change as they reach adolescence.I know that mine certainly dic when I was a teenager. What do you think?

    M:I think it's especially important as they get older toread subjectmater thatll open their eyes to theworld and people.So I think both fiction and non-fiction are really important because theygive you the power to begin to perceive the world through the lives of others.

    1.What do we learn about David Jackson from the conversation?

    2.What docs the man think of young teenagers?

    3.How does the man help his kids with their essays?

    4.What does the woman say about herself when she was a teenager?

    Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.

    M:(5)In this episode of Money Talks,our guest is Molly Sanders,a university student and a successful young entrepreneur.Molly,tell us about your business.

    W:Well Isll specialty clothes through a website,mainlyfor women who have trouble finding suitable clothes in main street shops because of their height or weight.But I do some men's clothes too.

    M:How did you get startedin this business at such a young age?Are you studying fashion design?

    W:Actually,I'm majoring in finance,but I've always loved clothes.And Istarted making my own at 14. 

    M:Did you haveany sort of training in designor sewing?Or was it a natural ability?

    W:I'd have to say no to both.(6)No one taughtme to make clothes and most of the things I made at first were disasters.

    M:Why did you persevere?I think most people would giveup if theykept failing,especially at that age.

    W:I kept on out of necessity.(7)As you can see,I'm very tall and I couldn't find clothes that fit me in ordinary shops.SoI kept trying and developed my skills over time.

    M:Well,my notes say you earned S50,000 in profits last year,an extraordinary amount for a 20-year-old student.How did thathappen?Did you see a gap in the market and decideto fill it?

    W:No.WhenI started university,some classmates complimented my clothes.And when I said I made them myself,other tall women started asking if I would make theirs.AndI did.And before Iknew it,I was an entrepreneur.

    M:So whatareyour plans for the future?Doyouintend to open a physical store?

    W:No.I'll keep things online to keep costs down.(8)But I will add more clothes for children,both girls and boys,and possibly even for infants.And I hope to addto my range of designs for men.

    5.What do we learn about the woman?

    6.What does the woman say about the clothes she made at first?

    7.Why did the woman persevere in making clothes for herself?

    8.What does the woman plan to do in the future?

    Section B

    Questions 9 to 1l are based on the passage you have just heard.

    Researchershave identified a potent new antibiotic compound using artificial intelligence.The antibiotic can kil verydangerous bacteria.According to a study published in the journal Cell,the compound successfully removed deadly strains of bacteria in mice which are resistant to all known antibiotics.

    (9)The researchers say this is the first time that artificial intelligence has been used to find a powerful new antibiotic molecule.Why does this matter?The answer is antibiotic resistance.This happens when bacteria develop the ability to survive the medications designed to kill them.(10)Antibiotic resistance is a serious threat to health and the problem isgrowing.This makes finding new antibiotics very important. However,in recent decades,very few have been developed,and those that have tend to be very similar to drugs already available.  The searchesalso tend to only focus on anarrow spectrum of chemical compounds,but this is where artificial intelligence comes in.Why?Tofind new drugs,scientists screen molecules to predict how effective they might be.Typically,such screening is done by humans in the lab,which isboth costly and slow.Artificial intlligence is different.It's fast,and it can process a high volume.It can screen hundreds of millions of compounds to identify a few interesting candidates that requireexperimental testing.(11)Artificial intelligence is also able to predict if compounds are likely to be toxic.Someexperts assert that this work signifies a paradigm shift in antibiotic discovery.It could change drug discovery more generally.

    9.What have researchers done for the first time in history?

    10.What makes it important to find new antibiotic drugs?

    11.What does the passage say artificial intelligence is able to do in antibiotic research?

    Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.

    A recent study overturned what we think we know about lying.(12-1)Most of us have a theory about how to tell ifsomeone is telling a lie.We may develop that theory from observations of those people we know wel and see regularly,but we tend to generalize what we gather from that unscientific daily research and makeit a universal theory.

    So we might imagine that liars have evasive eyes,or the opposite—they simply stare at you.Or perhaps it is more generally nervous behavior we associate with lies.(12-2)Whatever the particular theory,it's usually based on close observation of people we know. And weget lots of practice.(13)On average,we're lied to some 200 times per day.These are mostly harmless lies,but lies nonetheless.

    But there's a problem with our theories,even though they're based on all these observations.(14)The averagg person—you and me—tested rigorously on how well we detect lies fails to do better than chance.That's well established over many studies and lots of attempts by researchers to work out reliable ways to detect lies. It's even relatively easy to fool lie detectors,the gold standard of lie detection,by training yourself in breathing techniques and symptom suppression.

    Is there any way to get better at detecting lies?The new research offers some surprising advice.(15)Stop lookingand listen instead. It turns out that if we're unable to see the face,but rather focus on the voice of the person in question,our accuracy rate improves considerably.

    12.According to the passage,how do most people detect lying?

    13.What does the passage say about most lies?

    14.What have many studies uncovered about the average person's lie detection?

    15.What advice does the new research offer regarding lie detection?

    Section C

    Questions 16 to 18 are based on the recording you have just heard.

    Appear to be submissive,humble,grateful and undemanding;show great pleasure when a doctor comes into yourroom,even if the visit is brief and useless.Don't challenge anyone with authority unless you are famous or very rich.

    Those are a few strategies for dealing with today's American medical establishment.(16)What patients want is to be treated with respect and consideration.But in my experience,too few hospitals and doctors are ready to do that. In his book,A Whole New Life,novelist Reynolds Price recalls that his doctors chose a crowded hallway as the place to tell him he might have a tumor on his spinal cord.It did not occur to the two physicians that a hallway was not the most appropriate place for that particular piece of news.

    My surgeon,who is in his mid-thirties,looks tired.He has been overwhelmed with patients who have fallen on the winter ice.He is a witty man,but sometimes his wit is unwelcome.

    “The health insurance company Blue Cros wants me to putyouout in the snow tomorrow afternoon,”he tellsme after I have been inthe hospital for more than a weekI'm terrified because I have no idea whereto go.I cannot walk or even liftmy leg a few inches.The hospital social worker strikes meas anidiot.Butmy complaints about her only annoy my surgeon.“I have to work with these people,”he tells my friend,Dr Karen Brudney,whenshemercifully intervenes on my behalf and arrangesforme tobe transferred to another hospital.

    “If you say one negative thing,they get defensive,"she tellsme later.“They have this kindof institutional  loyalty.(17) Always bring an advocate,that is,any other person with you to the hospital,and write down every single question and the answer,the name of every doctor and nurse.When people know you have their names,they behave better. And,”Brudney adds,“if you,as a patient,suggest that you might like to control even part of the situation or be consulted or informed,then you areconsidered difficult.(18)They want you to be totally passive. Theentire health care system,particularly hospitals and nursing homes,exists for reasons thathave nothing to do with taking care of patients.Patients are incidental.”

    16.What does the spcaker say about most American hospitals?

    17.What does Karen Brudney suggest patients do?

    18.What do American doctors expect their patients to be,according to Karen Brudney?

    Questions 19 to 21 are based on the recording you have just heard.

    There are probably teams you've worked with but you never want to work with again.But there must have also been other teams that you would prize reuniting with professionally.In other words,your team had vitality.(19) Vitality comes about when the ties people form with their fellow teammembers aresuch that they stay connectedeven after the team breaks up.

    What characteristics of a team make its membersmore likely to stayincontact despite no longer working together?This question has been answered recently in a study published in a business journal.

    One of the two key factors the research team discovered is sameness.Specifically,sharing the same gender or ethnic origin.(20)The more members of a team share similar demographics,the more inclined they will be to remain associates long after the team has served its purpose.After ties are established,similarity strengthens them.As a result,they regard these individuals with greater trust and mutual understanding,which motivates them to seekfurther opportunities for collaboration.In effect,people tend to create stronger and longer-lasting connections with similar others.Someone who looks and sounds different from us may have the resources we need to be more successful.Yet,we find them to be significantly less credible simply because they are different.If you are a fierce advocate of workplace diversity,you'l no doubt be horrified by such a revelation.

    The second factor identified bythe researchers is the quality of the relationships among the team members.The more they trust one another,share the same goals and depend on each other for the achievement of those goals,the stronger their chances of maintaining their connections,despite no longer working as one team. Teamswith quality relationships have a shared belief that it's safe to take risks with each other,and their members are obliged to share the workload and help out.

    From personal experience,Icanseeboththetruth and the inconsistencyof such studies.The truth issome of my closest friendships were formed as a result of having worked together on teams,and I actively seek opportunities to work with them again.(21)The inconsistency,though,is that I've never worked for a team more successful and cohesive than the one of which I am a member right now.And yet,the four of us have very little in common and are completely different demographically.So I am unlikely to question the value of a diverse workforce.

    19.What does the speaker say about a team with vitality?

    20.What do the researchers find out about members of a team?

    21.What dowe learn about the team the speaker is currently working in?

    Questions 22 to 25 are basedon therecording you have just heard.

    An American researcher who studied 600 millionairesfound how rich you can get comes down to six wealth factors.She found that six behaviors are related to net worth potential,regardless of age or income.These were  thriftiness,confidence,responsibility,planning,focus and social indifference.

    Bcing thrifty comes as no great surprise.Spending above your means,spendinginstead of saving for retirement,spending in anticipation of becoming wealthy,makes you aslave to the paycheck.(22)“Even with an astronomical level of income,”she wrote,“to properly build wealth,experts recommend saving 20%of your income and living off the remaining 80%.”

    Havingconfidence is another keycharacteristic,as it helps people to be thrifty.(23)It takes confidence to live within your means.It also takes confidence to invest properly.Instead of making investing decisions with your emotions,financial planners advise that you should leave your investments alone and focus on a long-term investment plan.But people can't invest or manage their own money without accepting responsibility for the  outcomes.Many millionaires take on personal responsibility,and most also happen to be self-made,meaningthey didn't acquire their wealth through luck.(24)Millionaires don't count on anyone else to make them rich,and they don't blame anyone else if they fallshort.They focus on things they can control and align their daily habits to thegoals they have set for themselves.They tend to be goal-oriented and hard workers,which enables them to plan financially and focus on seeing those plans through.92%of the millionaires surveyed developed a long- term plan for their money and 97%almost always achieved the goals they set for themselves.

    And it is thesebehaviors that make it casy for them to be socilly indifferent.They resist lifestyle creep,the tendency to spend more whenever one earns more.(25)Essentially,they don't yield to pressure to buy the latest thing or to keep up with others or what they have acquired. Instead of being focused on what might make them happy today,they're focused on their long-term wealth-building plan.

    22.What do experts recommend concerning being thrifty?

    23.How does confidence help people to be thrifty?

    24.How do millionaires react when they fail in their investment?

    25.Why docs the speaker say millionaires are socially indifferent?

    参考答案

    1.A)【精析】细节辨认题。句(1)中,女士在介绍男士的时候明确指出,男士是一位职业撰稿人。因此答案为A)。

    2.B)【精析】细节辨认题。女士提到男士有两个孩子,一个11岁,一个14岁,并问男士现在正在应对的最有趣的问题是什么。男士回答说,他发现他们的这个年龄段非常棒。根据句(2)可知,男士认为这个年龄段的孩子们很独立,有他们自己感到好奇和迷恋的事物。因此答案为B)。

    3.C)【精析】细节辨认题。当女士问男士孩子们是否请他校对文章时,男士给出了肯定回答,并在句(3)中提到,他只是进行鼓励。男士认为,对于这个年龄段的孩子们来说,编辑方面的指导不如鼓励重要,因此答案为C)。

    4.A)【精析】细节辨认题。句(4)中,女士说,她认为孩子们到了青春期,对书的品位就会改变,并提到她十几岁的时候确实是这样的。也就是说,她十几岁时对书的品位有所变化。因此答案为A)。

    5.D)【精析】细节辨认题。句(5)中,男士介绍女士时就明确指出,女士是一名在校大学生,也是一位成功的年轻企业家。因此答案为D)。

    6.D)【精析】细节辨认题。当男士问女士她是受过专业的服装设计或缝纫方面的培训,还是天生就有制作服装的才能时,女士给出了否定回答,并且在句(6)中说,没有人教她做衣服,她刚开始做的衣服大多数都是灾难。也就是说,女士刚开始做的衣服大多都是失败的。因此答案D)。

    7.C)【精析】细节辨认题。男士问女士,既然经常失败,为什么还要坚持制作服装。女士回答说,自己之所以能坚持下去,是因为她有这方面的需要。根据句(7)可知,女士非常高,因此,在普通商店里找不到合适的衣服。也就是说,她找不到适合自己尺码的衣服。因此答案为C)。

    8.D)【精析】细节推断题。男士问女士将来有什么打算,是否会开一家实体店。女士对男士说,她会继 续在网上经营以降低成本,根据句(8)可知,女士会增加更多童装,包括男童装、女童装,甚至可能会做一些婴儿服装。她还希望增加男士服装设计的系列。由此可知,女士在将来会扩展自己的业务。因此答案为D)。

    9.A)【精析】细节辨认题。句(9)中提到,研究人员说,这是人工智能首次被用来寻找一种强大的新型抗生素分子。因此答案为A)。

    10.B)【精析】细节辨认题。当讨论到为什么寻找新型抗生素十分重要时,短文提到了耐药性这一概念。根据句(10)可知,抗生素耐药性是对健康的严重威胁,而且这个问题正在日益增多。这就使得寻找新型抗生素变得非常重要。因此答案为B)。

    11.B)【 精析】细节辨认题。在介绍人工智能在寻找新型抗生素过程中的作用时,短文首先说通过人工智能的使用,可以快速地对大量化合物进行筛选,从中确定那些让人感兴趣的化合物来进行实验测试。根据句(11)可知,人工智能还可以预测化合物是否可能有毒。因此答案为B)。

    12.C)【精析】细节归纳题。句(12-1)中提到,我们大多数人都有关于如何判断某人是否在说谎的理论。我们可能会通过观察那些我们熟悉并经常看到的人来逐渐形成这一理论,但我们倾向于对那些由不怎么科学的日常研究中所收集到的东西进行概括,使之成为一个普遍的理论。句(12-2)中又提到,不管具体的理论是什么,它通常是以对我们认识的人的密切观察为基础的。也就是说,大多数人是通过观察来辨别谎言的。因此答案为C)。

    13.D)【精析】细节辨认题。句(13)中提到,平均来说,我们每天要面对200次左右的谎言。这些谎言大多是无害的,但它们终归是谎言。因此答案为D)。

    14.A )【精析】细节推断题。句(14)中提到,如果对像你和我这样的普通人进行严格的辨别谎言的测试, 我们做得不比凑巧得出的结果好多少。许多为找出可靠的谎言检测方法所做的研究和为此进行了大量尝试的研究人员都可以充分证实这一结果。也就是说,普通人对于谎言的辨别也不过是凑巧而已。因此答案为A)。

    15.B)【精析】细节辨认题。短文临近结尾处,明确指出有一项新研究提供了一些关于辨别谎言的建议。根据句(15)可知,该建议就是:不要使用视觉,而应该使用听觉。因此答案为B)。

    16.A)【精析】细节推断题。讲话者在讲座开头提供了一些应对当今美国医疗机构的策略。在句(16)中,讲话者提到,患者希望得到尊重和体谅。但根据她的经验,很少有医院或医生愿意这样做。也就是说,在美国,大多数医院和医生都对患者不够尊重和体谅。因此答案为A)。

    17.D)【精析】细节辨认题。讲座中,讲话者提到了凯伦·布鲁特妮对她说的话,根据句(17)可知,在医院的时候,身边有人陪同十分重要,这位随同人员应该随时记录下每个问题和答案,以及每位医生和护士的名字,以此来让医生和护士们有所顾忌,从而有更好的表现。因此答案为D)。

    18.C)【精析】细节辨认题。讲话者借助凯伦 ·布鲁特妮的话,表明了美国医护人员对待患者的态度。根据句(18)可知,他们希望患者是完全被动的。因此答案为C)。

    19.C)【精析】细节推断题。根据句(19)可知,当人们与其他团队成员形成的联系使得他们即使在团队解散后也能保持联系时,活力便会产生。也就是说,有活力的团队,其成员在团队解散后也会保持联系。因此答案为C)。

    20.B)【精析】细节推断题。根据句(20)可知,团队中拥有相似人口统计特征的成员越多,他们就越有可能在团队实现其目标后很长一段时间内保持联系。联系形成后,相似性会将其强化。于是,他们会对这些人有更多的信任和相互理解,这会促使他们寻求进一步的合作机会。简而言之,团队成员之间的相似性有助于在未来形成合作关系。因此答案为B)。

    21.A)【精析】细节推断题。根据句(21)可知,讲话者所在团队中的四个成员从人口统计角度上来说各不相同,但这个团队却是他所经历过的最成功、最有凝聚力的团队。讲话者不会质疑员工多样性的价值。由此可见,讲话者目前所在团队的最大特点就是多样性。因此答案为A)。

    22.A)【精析】细节辨认题。讲座提到节俭时,提到了专家的建议。根据句(22)可知,该建议是:将收入的20%存起来,将剩下的80%用于生活。因此答案为A)。

    23.D)【精析】细节推断题。讲座中说,信心有助于人们节约。根据句(23)可知,量入为出需要信心,合理投资也需要信心。理财规划师建议;不要凭感情做出投资决策,而应该减少对投资的干扰,专注于长期投资计划。也就是说,信心会让人们专注于合理的长期投资,减少甚至避免不合理的短期投资所带来的损失。因此答案为D)。

    24.D)【精析】细节辨认题。句(24)中提到,百万富翁不会指望别人让他们富有,如果他们自己做不到,也不会责怪任何人。他们专注于自己可以控制的事情,并将日常习惯与自己设定的目标保持一致。 他们往往以目标为导向,努力工作,这使得他们能够制订财务计划,并专注于完成这些计划。也就是说,百万富翁们在失败时不会责怪别人,他们会继续专注于目标并继续努力。因此答案为D)。

    25.B)【精析】细节辨认题。根据句(25)可知,百万富翁不会屈服于压力去购买最新的东西,也不会试图跟上其他人或他们已经获得的东西。也就是说,百万富翁看上去对社交漠不关心,原因之一是他们从不试图与别人保持一致。因此答案为B)。

    0/0
      上一篇:2021年12月大学英语六级真题及答案汇总 下一篇:2022年6月大学英语六级真题及答案汇总

      本周热门

      受欢迎的教程

      下载听力课堂手机客户端
      随时随地练听力!(可离线学英语)