阅读真题
英语六级阅读真题,不仅强化词汇与句型理解,更提升阅读速度与综合分析能力。实战演练,让考生熟悉题型变化,掌握解题技巧,是冲刺六级高分不可或缺的宝贵资源。今天,小编将分享2022年9月大学英语六级阅读真题以及答案相关内容,希望能为大家提供帮助!
Section A
Directions:In this section,there is a passage with ten blanks.You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage.Read the passage through carefully before making your choices,Each choice in the bamk is identified by a letter.Please mark the corresponding letter for each item on AnswerSheet 2 with a single line through the centre.Youmay not wse anyof the words in the bank more than once.
The now extinct passenger pigeon has the dubious honor of being the last species anyone ever expected to disappear.At one point,there were more passenger pigeons than any other species ofbird.Rough 26 of their population went as high as five billion and they accounted for around 40 percent of the total indigenous bird population of North America inthe early 19th century.
Despite their huge population,passenger pigeons were 27 to human intrusion into their nesting territory.Their nests were shabby things and two weeks after the eggs. 28 ,the parent pigeons would abandon their offspring,leaving them to take care of themselves.People discovered that these baby pigeons were really tasty,and the adult birds were also quite 29 .First the Native Americans and then the transplanted Europeans cameto consider the birds a great 30 .
By the 1850s,commercial trapping of passengerpigeons wasproceeding at an 31 pace.Hundreds of thousands ofthe birds were being harvested every day to be made into popular pigeon pies.In addition,large 32 of the pigeons'nesting territory were being cleared away for planting crops and creating pasture land.As numerous as the passenger pigeons were,they were not an 33 resource.By the 1880s,it was noticed that the bird population had become seriously 34 .The last passenger pigeons killed in the wild were shot in 1899.
Eventually those billions and billions ofbirds shrank to a single remaining 35 ,a passenger pigeon named Martha,who died on September 1,1914,in captivity at the Cincinnati Zoo.In addition to being the end of an era,it was also the first time humans were able to exactly time the extinction of a species.
A)vulnerable
B)unprecedented
C)tracts
D)specimen
E)robust
F)refuge
G)plazas
H)infinite
I)hatched
J)expired
K)excerpts
L)estimates
M)edible
N)depleted
O)delicacy
Section B
Directions: In this section,you are going to read a passage withten statements attached to it.Each statement contains information given in one of the paragraphs.Identify the paragraph from which the information is derived.You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is marked with a letter.Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
Is computercoding a foreign language?
A)As computer coding has become an increasingly sought-after skill,more K-12 schools are working it into their curriculums.Some states have considered allowing students to forgo (放弃)foreign language for coding classes,despite opposition from educators.
B)There's a debate over whether it's appropriate to teach coding in elementary schools, with fierce opinions on each side.When it comes to allowing coding to fill foreign language requirements,though,most educators agree:Coding should be added to curriculums,but not at the expense of foreign language classes.
C)The idea is that computer programming is alanguage,allowing people to communicate with machines and programs.It's the language of the 2lst century and more valuable than a natural language,some advocates argue.The computer science field is growing fasterthan schools can keep up because of budget constraints and a lack of skills training forteachers.
D)According to the 2016 U.S.News/Raytheon STEM Index,computer science jobs have helped boost wages in the U.S,and computer-related jobs hold the top seven positions in STEM fields for highest number of workers.Foreign language interest,on the other hand,is declining for the first time since 1995.The number of higher education language enrollments declined between 2009 and 2013 by more than 111,000 spots, according to the Modern Language Association of America.
E)“I think the opportunity to give people a choice is important,”says Florida state Senator Jeremy Ring,who introduced a bill last year that would allow Florida students to choose between foreign language and coding classes for the purpose of university admissions requirements,“I think if you're going to give two years of language in high school,you might as well do computer coding.”
F)The Florida bill died this year after passing 35:5 in the state Senate when the full Legislature failed to take action.It would have been the first state to try this initiative. Ring says that although he will be out of office,an identical bill will be reintroduced within the next year by others on his behalf.“In the speech I gave on the Senate floor,I said,'We can be the first state to do this,or we can be the 50th state to do it.It's our choice.It's going to happen,”Ring says.
G)A Kentucky bill similar to the one in Florida was met with complaints from educators, and was then amended to promote computer science education initiatives with no mention of foreign language requirements.Instead,the state will provide support for higher quality certified teachers for programming classes.Under the Washington bill,public universities would accept two years of computer science classes in place of two years of foreign language for admission purposes.A report detailing the opinions of state university officials is due to the Legislature by November 2017.
H)Texas passed a bill in 2013 that allows students to substitutecomputer coding only afterthey have attempted and performed pooly in a foreign language class.Srini Mandyam,CTO and co-founder of kid-friendly instructional coding company Tynker,believes allowing students to forgo foreign language because they strugglewith it is unproductive because every subject,whether art,math or language,is a significant contribution to a well-rounded existence.“Many students don't fare well with algebra but we never discusseliminating itor...say chemistry is now counted as an algebra class,"he saidvia email.“We teach algebra because it's important and we should teach foreign language and coding for the same reason.Exposure to a wide breadth of subjects and material results in well-rounded students who are able to make informed decisions..about what they want to pursue.”
I)Computer science courses already fulfill a math or science high school graduation requirement in 28 states and the District ofColumbia,up from only 12 states in 2013.And while advocates of the bills say they should count as foreign language instead, opponents stress the importance of balancing computer and foreign languageskills.
J)Studies show that bilingnalism(双语)correlates with cognitive development,intelligence, memory and problem solving abilities,according to the American Council on the Teaching of Foreign Languages.A 2007 study showed that foreign language students outperformed their non-foreign language peers on standardized tests after only two to three years of study.And while a 2014 report from German and American universities suggests that programmers are using language(but not mathematical)regionsof the brain when understanding code,critics remain wary.They say that regardless of cognitive functions,being monolingual is a disadvantage in the increasingly international economy,even if English hasbecome the de facto(事实上的)language of business
K)“Our world is shrinking but its problems are reallygrowing,”says ACTFL National Language Teacher of the Year Ted Zarrow,who teaches high school Latin in Westwood, Massachusetts,and has also studied Spanish,French,German,Italian and Greek.“We need to find a way to put ourselves at the global table and to treat each other with mutual respect.And learning languages allows us to do that because languageis not part of culture,language is culture.”
L)Even with the benefits and skill sets languages provide,recruiters and employers value computer skills more.According to the National Association of Colleges and Employers”2016 report,study abroad and foreign language fluency were not very influential in the employee hiring processes,but 55 percent of employers looked for computer skills on applicants'resumes.However,although 2016 computer science graduates can expect to make the second highest starting salary compared with other jobs this year,the Bureau of Labor predicts the demand for computer programmers will decrease 8 percent or by 26,500 jobsby 2024.
M)Ring says foreign language skills are important,but expresses doubt that school districts could work both coding and language into their curriculum in a significant way because they lack the time in the school day.“Nothing against language,"he says.“I just think it's something you have to start early and not just have something that you do for a couple of years inhigh school,"he says.
N)Zarrow agrees that foreign language education should begin earlier,but says it is possible to work both computer programming and foreign language learning into schools evenly.He suggests an immersive,duallanguage program where students spend halfthe day in English and half the day in another language,as several schools around the country have successfully implemented.“The study of language fosters a respect for diversity,arespect for ethnicity and really a respect for language,”Zarrow says.
O)Though the benefits of computer programming skills are vast,foreign language and coding experts agree that computer science should be negotiated into curriculums rather than replacing foreign language outright.Mandyamsays the two skill sets are essential but unrelated.“Coding is an incredibly important 2lst century skill for our kids to learn, and that's why we spend so much time trying to teach it,”Mandyam says via email. “But I believe it is the same as or even really comparable to learning a foreign language. It would be a shame to lose something so important for the sake of adding something else,even something as important as coding.Clearly,education leaders must figure out a way to teach both.”
36.Employers attach more importance to applicants'computer skills than their language competence.
37.One U.S.state senator proposed that high school students be allowed to study either foreign language or computer coding.
38.Learning languages broadens students'international perspective and nurtures mutual respect amongpeoples,according to a high school language teacher.
39.One U.S.state will see to it that programming classes are taught by quality teachers.
40.Statistics show while computer-related jobs have been on the rise,foreign languages have become less appealing to American students since mid-1990s.
41.All school subjects are said to be essential to sudents'well-rounded development.
42.There is consensus among most educators that coding should be taught in schools but should notreplace foreign language.
43.One study showed that foreign language learning improved students'academic performance.
44.Being short of funding and qualified teachers,schools lag behind the fast developing computer science field
45.A distinguished high school language teacher also believes it is advisable to start learning a foreign language at an earlier age.
Section C
Directions: There are 2 passages in this section.Each passage is followed by some questions or unfinished statements.For each of them there are four choices marked A),B),C)and D). You should decide on the bestchoice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
Passage One
Questions 46 to 50 are based on the following passage.
The U.S.and China don't agree on much these days.Germany and France share a border and a currency but are frequently at odds.The U.K.and India like to march to their own drum.But there's one issue on which all these countries see eye to eye:Technology companies are too big,too powerful,and too profitable.And that power is only likely to intensify,leaving governments with no choice but to confront it head-on by taking the companies to court,passing new competition laws,and perhaps even breaking up the tech giants.
China is the latest to implement an anti-trust crackdown,unveiling anti-monopoly rules last month.The draft rules followed the surprise suspension of a $37 billion stock offering by billionaire Jack Ma's Ant GroupCo.,making clearthat no company can evade the government'sregulaton.The moves in China coincide with accelerating efforts in the U.S.and Europe to rein in Amazon.com,Apple,Facebook,and Google.
“The big get bigger and bigger but without being better,”says Andreas Schwab,a German member of the European Parliament who championed a 2014 resolution to break up Google.“Growing economic power,growing influence on local markets all over the world,and a growing concern of competitors and consumers altogether have made it happen now.”
In this new anti-trust era,the old focus on pricing power no longer applies,because several of the biggest tech companies have established trillion-dollar monopolies by charging consumers next to nothing.Tech giants are increasingly assuming powerful positions in banking,finance,advertising,retail,and other markets that force smaller businesses torely on their platformstoreach customers.
For years,Europe alone confronted the power of digital giants.Governments were alarmed that European companies were failing to match Silicon Valley's innovationsor to stop Google and Facebook from vacuuming up personal data and,with that,advertising revenue.Led by Margre the Vestager,the European Union's competition chief,countries have sought topolicethe market and encourage fairplay.
In China the crackdown has been driven at least partly by fear that the homegrown tech industry is becoming too powerful.The country has long championed Alibaba and Tencent,but their massive accumulation of data on the Chinese citizenry is a growing concern for Beijing.
In the U.S.,a new breed of anti-trust experts argues that consideration should begiven to privacy,control over data,workers'rights,and the overall impact on smaller companies.And the public in general have grown increasingly skeptical of social media companies. More than 60% say the sector has a negative effect on the country,and almost halfwant more regulation for social media,according to a 2020 Pew Research Center study.
46.What does the author say is the issue all major economic powers have to address?
A)Howto ensurethe sustainable growth of their techgiants.
B)How to keep the competitiveness of theirtech companies.
C)How tobreak upthe powerful giant tech companies.
D)How to stoptech companies from gaining monopoly.
47.What doesthe suspension of Ant GroupCo.'s stock offering suggest?
A)All attempts toevade regulation are doomed to failure.
B)All attempts to monopolize sales must becracked down.
C)All companiesmust be regulated by the government
D)All companies,domestic or foreign,are created equal.
48.How are smaller companies impacted by tech giants'business expansion?
A)They can no longer do business independent of tech giants.
B)They are frequently denied access to tech giants'platforms.
C)They haveto change marketing strategies to keep customers.
D)They no longer have the powerto price their own products.
49.What have EU countries done to confront the power of digital giants?
A)They have imposed strict regulation over digital giants'advertising.
B)They have considered regulatory action to promote faircompetition.
C)They have limited sales of digital giants'products.
D)They have sought to protect consumers'privacy.
50.What do Americans generallythink of social media companies according to the author?
A)They are invadingpeople's privacy.
B)They are increasingly influential.
C)They are becominguntrustworthy.
D)They are growing out of control.
Passage Two
Questions 51 to 55 are based on the following passage.
Born from the accessibility of mass air travel,modern international tourism has been popularized as“holiday-making”in regions that offer comparative advantages of sand,sun and sea.Travel is often portrayed as a tool for personal growth and tourism as an economic motor for destination countries and cities.There is a tendency to assume that tourism is good for everyone involved.
Today the bigbang of tourism drives over 1.2 billion tourists across international borders annually.Many popular places are literally being loved to death.Recentprotests in ports ofcall like Venice and Barcelona against disturbances created by cruise ships show the unfortunate consequences of emphasizing quantity over quality in tourism.
Uncontrolled tourism development has become a primary driver of social and environmental disruption.Tourism studies provide much documentation of the many negative social impacts of tourism and resulting resentment that local populations direct towardvisitors
Antagonism toward tourists typically develops in mature,heavily visited destinations Protests in heavily visited destinations suggest that traditional tourism has overstayed its welcome.
Residents often become frustratedwhen the benefits of tourism are not felt locally. Although it can generate foreign exchange,income and employment,there's no guarantee that multinational hotel chains will allocate these benefits equitably among local Communities.
On the contrary,when people stay at large resorts or on cruise ships,they make most of their purchases there,leaving local communities little opportunity to benefit from tourist spending.These forms of tourism widen economic and political gaps between haves and have-nots at local destinations.
In recent decades,local residents in destination communities also have found themselves negotiatingnew cultural boundaries,class dynamics,service industry roles and lifestyle transformations.For example,data show that tourism activity corresponds to increased social problems as local residents adopt the behaviors of tourists.
What does all thismean for theeveryday traveler?
First,all tourists should make every effort to honor their hosts and respect local conditions.This means being prepared to adapt to local customs and norms,rather than expecting local conditions to adapt to travelers.
Second,tourism is a market-based activity andworks best when consumers reward better performers.In the information age,there's little excuse for travelers being uninformed about where their vacation money goes and who it enriches.
Informed travelersalso are better able to distinguish between multinational companies and local entrepreneurs whose businesses provide direct social,environmental,and economic benefits for local residents.Such businesses are in love with the destination and are therefore deserving of market reward.In the longrun,being a responsible traveler means ensuring net positive impacts for local people and environments.With the information available at our fingertips,therehas never been more opportunity todo so.
51.What is the popularassumption aboutinternational tourism?
A)Itsbenefits may compensate for the adverse environmental consequences.
B)Its rapiddevelopment is attributed to people's improved living standard.
C)It appealsto people in places with favorable geographical conditions.
D)It contributes to the economy ofdestination countries and regions.
52.What do we learn from some studies about uncontrolled tourism development?
A)It gives rise to an increase in mass confrontations.
B)It incurs localresidents'antagonism totourists.
C)It inhibits the steady growth of local economy
D)It brings in a large chunk of mobile population.
53.Why does the author say local residents of popular destinations often feel frustrated?
A)They fall victim to social conflics and environmental disturbances.
B)They have little opportunity to enjoy themselves on cruise ships.
C)They cannot find employment in multinational hotel chains
D)Theydo not think they benefit as much as they deserve.
54.How does theauthor say local residents in destination communities respond to tourism activity?
A)They endeavor to adapt to it.
B)They readily adopt new lifestyles.
C)They immerse tourists in their culture.
D)They try to upgrade their business models.
55.What can tourists do to exert more positiveimpacts on the tourist destinations?
A)Show interest in local customs and lifestyles.
B)Seek possibilities toinvest in local companies.
C)Use the services provided by local businesses.
D)Give favorable comments about their services.
参考答案
26.L)【语义判断】空格所在句意思是“据粗略估计,在19世纪早期,北美旅鸽的数量高达50亿只,约占北美本土鸟类总数的40%”,L)cstimates “估计”符合语境,故为答案。
27.A)【语义判断】此处意思是“尽管旅鸽的数量庞大,但它们很容易受到人类入侵其筑巢领地的影响”。备选项中的形容词vulnerable表示“易受伤的;易受攻击的”,符合语境,故答案为A)。
28.I)【语义判断】此句意思是“蛋孵化两周后,鸽子的父母就会抛弃它们的孩子,让它们自生自灭”。I)hatched“孵化”符合语法及语境,故为答案。
29.M)【语义判断】空格所在句逗号前面的部分提到these baby pigeons were really tasty(这些乳鸽非常美味),可知空格所在处是指“成年鸽子也很好吃”。备选项中的形容词edible表示“可食用的”,符合语境,故答案为M。
30.O)【语义判断】空格所在句的上一句提到乳鸽和成年鸽子好吃,可推断空格所在句是说美洲原住民和移居的欧洲人认为这种鸟是一种美味。O)delicacy“珍馐,佳肴”符合语境,故为答案。
31.B)【语义判断】空格所在句提到commercial trapping of passenger pigeons(商业捕获旅鸽),接下来的一句又提到hundreds of thousands of the birds were being harvested every day(每天都有数十万只旅鸽被捕获),可判断此处是指商业捕获旅鸽的速度非常快。备选项中的形容词unprecedented表示“前所未有的”,用在此处符合语境,故答案为B)。
32.C)【语义判断】由of后面的the pigeons'nesting territory(鸽子筑巢的领地)可知,空格处的词意思应与土地面积相关。C)tracts“(土地的)一大片”符合语境,故为答案。
33. H)【语义判断】空格所在句前半部分是一个让步状语从句,意为“尽管旅鸽数量众多”,空格所在句语义进行转折,结合句中出现的not一词可知,空格处所在词意思应与前面的numerous“很多的”一词语义一致。备选项中的形容词infinite表示“无限的,无穷尽的”,符合语境,故答案为H)。
34.N)【语义判断】根据上下文可知,此处意思是“到19 世纪80年代,人们注意到这一鸟类的数量已经严重减少”。备选项中的depleted用作动词意为“消减,损耗”,其过去分词也可用作形容词,意为“减少的”,符合语境,故答案为N)。
35.D)【语义判断】根据上下文意思可知,空格所在部分意思是“这数十亿只旅鸽缩减为唯一的标本”D)specimen“标本,样品”符合语境,故为答案。
36.【定位】由题干中的employers和computer skills定位到文章L)段第一句。
L)【精析】同义转述题。L)段第一句指出,尽管语言带来了益处和一系列技能,但招聘人员和雇主更看重计算机技能。由此可知,相比语言能力,雇主更重视计算机技能,题干是对定位句的同义转述。题干中的attach more importance to applicants' computer skills对应原文中的value computer skills more,故答案为L)。
37.【定位】由题干中的state senator和students be allowed to study cither foreign language or computer coding定位到文章E)段第一句。
E)【精析】同义转述题。E)段第一句提到了佛罗里达州参议员杰里米·林,随后指出他去年提出的一项法案允许佛罗里达州的学生在外语和编码课程之间做出选择,以满足大学入学要求。题干中的study either foreign language or computer coding是对原文中的choose between foreign language and coding classes的同义转述,故答案为E)。
38.【定位】由题干中的learning languages、mutual respect和 a high school language teacher定位到文章K)段。
K)【精析】细节归纳题。K)段第一句提到一位高中语言教师,而随后的两句说,我们需要找到一种方法,让自己立足于全球舞台并相互尊重,而学习语言能够让我们做到这一点。可知题干对这两处信息进行了归纳。题干中的broadens students' international perspective对应原文中的put ourselves at the global table,而mutual respect among peoples是对原文中treat each other with mutual respect的同义转述,故答案为K)。
39.【定位】由题干中的programming classes 和quality teachers定位到文章G)段第二句。
G)【精析】同义转述题。G)段开头提到肯塔基州有关计算机编程教育的法案,其中第二句说,该州将为编程课程的高质量认证教师提供支持。题干中see toit对应原文中的provide support for,题干中的quality teachers对应原文中的higher quality certified teachers,故答案为G)。
40.【定位】由题干中的computer-related jobs 和since mid-1990s定位到文章D)段前两句。
D)【精析】细节归纳题。D)段定位句提到,根据2016年美国新闻/雷神公司STEM指数,计算机相关工作在STEM领域内占据前七位,从业人员数量最多。另一方面,对于外语的兴趣自1995年以来首次下降。由此可知,题干是对该处信息的归纳。题干中的have been on the rise对应原文中的hold the top seven positions in STEM fields for highest number of workers,题干中的foreign languages have become less appealing是原文中“Foreign language interest...is declining”的同义表达,故答案为D)。
41.【定位】由题干中的subjects和well-rounded development定位到H)段第二句后半部分。
H)【精析】同义转述题。H)段定位部分提到,每门学科,无论是艺术、数学还是语言,都对全面发展有着重要贡献。题干是对该部分的同义转述。题干中的cssential是原文中a significant contribution的同义表达,题干中的well-rounded developmen 则对应原文中的a well-rounded existence,故答案 为H)。
42.【定位】由题干中的consensus和most educators 定位到文章B)段第二句。
B)【精析】同义转述题。B) 段定位句指出,大多数教育者的意见都是一致的:编码应该被添加到课程 中,但不能以牺牲外语课程为代价。题干是对该句的同义转述。题干中的consensus 对应原文中的agree,题干中的coding should be taught in schools是对原文中coding should be added to curriculums的转述,而replace foreign language 则是原文中at the expense of foreign language classes的同义表达,故答案为B)。
43.【定位】由题干中的one study 和performance定位到文章J)段第二句。
J)【精析】细节推断题。J)段定位句指出,2007年的一项研究表明,仅需经过两年到三年的外语学习,学生在标准化测试中就有优于非外语同龄人的表现。也就是说,外语学习改善了他们的学习能力,提高了其成绩。题干中的 improved students' academic performance对应原文中的outperformed their non-foreign language peers on standardized tests,故答案为J)。
44.【定位】由题干中的short of funding and qualified teachers和 fast developing computerscience field 定位到文章C)段第三句。
C)【精析】同义转述题。C)段第三句提到,由于预算限制和缺乏对教师的技能培训,计算机科学领域的发展速度远不是学校所能跟上的。题干中的short of funding and qualified teachers是对原文中budget constraints and a lack of skills training for teachers的同义转述,题干中的schools lag behind则对应原文中的is growing faster than schools can keep up,故答案为C)。
45.【定位】由题干中的learning a foreign language at an carlier age定位到文章N)段第一句。
N)【精析】细节归纳题。N)段定位句指出,扎罗赞成外语教育应该更早开始,而根据之前K)段中的ACTFL National Language Teacher of the Year和 whoteaches high school Latin 可知,扎罗正是一位杰出的高中语言教师。另外,题干中出现了also一词,说明前文中也有类似的信息出现,M) 段提到林认为教授语言是必须尽早开始的事情,但由E)段第一句中的信息可知,林是佛罗里达州的参议员,而非高中教师。综合可知,题干信息对应 的出处在N) 段。题干是对文中信息的归纳,其中 的a distinguished high school language teacher是指Zarrow,题干中的believes对应原文中的agrees, 题干中的it is advisable to start learning a foreign language at an carlier age转述原文中的 foreign language education should begin earlier,故答案为N)。
46.【定位】由题干中的issue、all major economic powers定位到首段第四、五句。
D)【精析】细节推断题。文章首段第四、五句指出,在一个问题上,所有这些国家的看法都是一致的:科技公司规模太大,实力太强大,太有利可图。而且这种力量只可能增强,使得政府别无选择,而只能通过将公司告上法庭、通过新的竞争法,甚或拆分这些科技巨头来进行积极对抗。由此可知,各经济大国必须做的事情是阻止科技公司获得垄断地位,故答案为D)。
47.【定位】由题干中的suspension和Ant Group Co.'s stock offering定位到第二段第二句。
C)【精析】事实细节题。文章第二段第二句提到,在亿万富翁马云的蚂蚁科技集团股份有限公司出人意料地暂停了370亿美元的股票发行之后,国家发布了这些规则草案,明确表示没有一家公司可以逃避政府的监管。由此可知,该事件说明所有公司都必须受政府监管,故答案为C)。
48.【定位】由题干中的smaller companies定位到第四段最后一句。
A)【精析】细节推断题。文章第四段最后一句指出,科技巨头越来越多地在银行、金融、广告、零售和其他市场占据强大的地位,迫使小型企业依靠它们的平台来接触客户。由此可知,这些小公司无法再独立于这些科技巨头来做生意,故答案为A)。
49.【定位】由题干中的EU countries、confront the power of digital giants定位到第五段。
B)【精析】事实细节题。第五段最后一句提到,在欧盟委员会竞争主管玛格丽特·维斯塔格的领导下,各国都在寻求监管市场,并鼓励公平竞争,故答案为B)。
50.【定位】由题干中的Americans和social media companies定位到最后一段。
C)【精析】事实细节题。最后一段最后两句指出,公众普遍对社交媒体公司越来越怀疑。根据皮尤研究中心2020年的一项研究,超过60%的人认为这个行业对国家有负面影响,几乎一半的人希望对社交媒体进行更多的监管。由此可知,社交媒体公司正逐渐失去人们的信任,故答案为C)。
51.【定位】由题干中的popular assumption 和international tourism定位到第一段。
D)【精析】推理判断题。文章首段第一句提到现代国际旅游业流行的原因。紧接着第二句指出,旅游业往往被描述为目的地国家和城市的经济引擎。文中motor原指“发动机,马达”,此处比喻促进经济发展的行业。由此可知,人们普遍认为国际旅 游业有助于目的地国家和地区的经济发展。故答案为D)。
52.【定位】由题干中的studies和uncontrolled tourism development定位到第三段。
B)【精析】事实细节题。第三段第一句提到未加控制的旅游业开发已成为社会和环境破坏的主要驱动因素。紧接着第二句指出,旅游业研究提供了大量文献资料证明该行业的众多负面社会影响以及由此导致当地居民对游客的怨恨。第四段第一句则进一步强调这种对游客的敌意通常出现在人满为患的成熟目的地。由此可知,对未加控制的旅游业开发进行的一些研究表明它引起当地居民对游客的怨恨和敌意。故答案为B)。
53.【定位】由题干中的local residents和 feel frustrated定位到第五段。
D)【精析】推理判断题。第五段第一句提到当地方感 受不到旅游业带来的好处时,当地居民往往就会变得沮丧。紧接着第二句进一步解释原因是旅游业无法保证跨国连锁酒店会在当地社区公平分配这些好处。由此可知,当地居民经常感到沮丧是因为他们无法公平获得旅游业带来的好处,即未获得应得的好处。故答案为D)。
54.【定位】由题干中的local residents in destination communities和tourism activity定位到第七段。
A)【精析】事实细节题。第七段第一句提到目的地社区的当地居民发现自己一直在适应新的文化边界阶级动态、服务行业角色和生活方式转变。紧接着第二句具体举例进行说明,因为当地居民出现了同游客一样的种种不良行为,即当地居民在适应旅游活动的负面影响,所以旅游活动相应地带来了社会 问题的增加。综合可知,目的地社区的当地居民对旅游活动的回应是尽力去适应它。故答案为A)。
55.【定位】由题干中的tourists和positive impacts on the tourist destinations定位到最后一段第三句。
C)【精析】推理判断题。最后一段第三句提到从长远来看,做一个负责任的旅行者意味着确保对当地人和当地环境只有积极影响。而前两句指出,本土企业为当地居民提供直接的社会、环境和经济效益,应该得到市场回报。由此可知,负责任的旅行者应使用本土企业提供的服务,让本土企业从中获利,从而对当地产生积极影响。故答案为C。