2024年6月大学英语六级考试听力真题及答案(二)
教程:六级真题  浏览:93  
  • 提示:点击文章中的单词,就可以看到词义解释

    听力真题

    英语六级真题的听力部分,作为衡量学生英语实际应用能力的重要标尺,涵盖了短对话、长对话及短文理解三大板块,这些题型着重考察考生捕捉关键信息并深入理解语境的能力。因此,深入掌握并熟练运用真题听力材料,对于提升六级考试成绩具有举足轻重的意义。此次,我们精心整理了2024年6月大学英语六级真题听力部分(卷二)的详细内容及答案解析,旨在为广大考生提供宝贵的备考资源与参考!

    122317.jpg

    Section A

    Directions : In this section, you will hear two long conversations. At the end ofeach conversation, you will hear four questions. Both the conversation and the questions will bespoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet I with a single line through the centre

    Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.

    1. A) Read numerous comments users put online.

    B) Blended all his food without using a machine.

    C) Searched for the state-of-the-art models of blenders.

    D) Did thorough research on the price of kitchen appliances.

    2. A) Eating any blended food. 

    B) Buying a blender herself. 

    C) Using machines to do her cooking.

    D) Making soups and juices for herself.

    3. A) Cooking every meal creatively in the kitchen. 

    B) Paying due attention to his personal hygiene.  

    C) Eating breakfastpunctuallyevery morning.

    D) Making his own fresh fruit juice regularly.

    4. A) One-tenth of it is sugar. 

    B) It looks healthy and attractive.  

    C) One's fancy may be tickled by it.

    D) It contains an assortment ofnutrients.

    Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.

    5. A) How hehas madehimself popular as the mayorof Berkton.

    B) How the residents will turn Berkton into a tourist attraction.

    C) How charming he himself considers the village ofBerkton to be.

    D) How he has led people of Berkton to change the village radically.

    6. A) It was developed only to a limited extent. 

    B) It was totally isolated as a sleepy village. 

    C) It was relatively unknown to the outside.

    D) It was endowed with rare natural resources.

    7. A) The people in Berkton were in a harmonious atmosphere.

    B) The majority of residents lived in harmony with their neighbors.

    C) The majority of residents enjoyed cosy housing conditions.

    D) All the houses in Berkton looked aesthetically similar.

    8. A) They have helped boost the local economy.

    B) They have made the residents unusually proud.

    C) They have contributed considerably to its popularity.

    D) They have brought happiness to everyone in the village.

    Section B

    Directions: In this section, you will hear two passages. At the end ofeach passage, you will hearthree or four questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. Afier you hear a question, you must choose the best answer from the four choices markedA),B),C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet I with a single line through the centre.

    Questions 9 to 11 are based on the passage you have just heard.

    9. A) They have created the smallest remote-controlled walking robot in the world.

    B) They are going to publish their research findings in the journal Science Robotics.

    C) They are the first to build a robot that can bend, crawl, walk, turn and even jump.

    D) They are engaged in research on a remote-controlled robot which uses special power.

    10. A) It changes its shape by complex hardware.

    B) It is operated by a special type of tiny motor.  

    C) Itmoves from one place to another by memory.

    D) It is powered by the elastic property of its body.

    11. A) Replace humans in exploratory tasks. 

    B) Perform tasks in tightly confined spaces.  

    C) Explore the structure of clogged arteries.

    D) Assist surgeons in highly complex surgery.

    Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.

    12. A) She threw up in the bathroom.  

    B) She slept during the entire ride.  

    C) She dozed off for a few minutes.

    D) She boasted of her marathon race.

    13. A) They are mostly immune to cognitive impairment.

    B) They can sleep soundly during a rough ride at sea.

    C) They are genetically determined to need less sleep.

    D) They constitute about 13 percent of the population.

    14. A) Whether there is a way to reach elite status.  

    B) Whether it is possible to modify one's genes.  

    C) Whether having ababy impacts one's passion.

    D) Whether one can train themselves to sleep less.

    15. A) It is in fact quite possible to nurture a passion for sleep.

    B) Babies can severelydisrupt their parents' sleep patterns.

    C) Being forced to rise early differs from being an early bird.

    D) New parents are forced to jump out ofbed at the crack of dawn.

    Section C

    Directions: In this section, you will hear three recordings oflectures or talks followed by three orfour questions. The recordings will be played only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C) and D). Then mark the corresponding letter onAnswer Sheet I with a single line through the centre.

    Questions 16 to 18 are based on the recording you have just heard.

    16. A) We have poor awareness of how manycontroversial issues are being debated.

    B) No one knows better than yourself what you are thinking about at the moment.

    C) No one can change youropinions more than those who speak in a convincing tone.

    D) We are likely to underestimate how much we can be swayed by a convincing article.

    17. A) Their belief about physical punishment changed.

    B) Their memory pushed them toward a current belief.

    C) The memory of their initial belief came back to them.

    D) Theirexperiences of physical punishment haunted them.

    18. A) They apparently have little to do with moderate beliefs.

    B) They don't reflect the changes of view on physical punishment.

    C) They may not apply to changes to extreme or deeply held beliefs.

    D) They are unlikely to alter people's position without more evidence.

    Questions 19 to 21 are based on the recording you havejust heard.

    19. A) American moms have been increasingly inclined to live alone.

    B) The American population has been on the rise in the past 25 years.

    C) American motherhood has actually been on the decline.

    D) The fertility rates in America have in fact been falling sharply.

    20. A) More new mothers tend to take greater care of their children.

    B) More new mothers are economically able to raise children.

    C)A larger proportion of women take pride in their children.

    D)A larger proportion of women really enjoy motherhood.

    21. A) The meaning of motherhood has changed considerably.

    B) More and more mothers go shopping to treat themselves.

    C) More mothers have adult children celebrating the holiday.

    D) The number of American mothers has been growing steadily

    Questions 22 to 25 are based on the recording you have just heard.

    22. A) Add to indoor toxic pollutants. 

    B) Absorb poisonous chemicals. 

    C) Beautify the home environment.

    D) Soak up surrounding moisture.

    23. A)NASA did experiments inscaled containers resembling the super-insulated offices of1970s.

    B) It was based on experiments under conditions unlike those in most homes or offices.

    C)NASA conducted tests in outer space whose environment is different from ours.

    D) It drew its conclusion without any contrastive data from other experiments.

    24. A) Natural ventilation proves much more efficient for cleaning the air than house plants.

    B) Houseplants disperse chemical compounds more quickly with people moving around.

    C) Natural ventilation turns out to be most effective with doors and windows wide open.

    D) Houseplants in a normal environment rarely have any adverse impact on the air.

    25. A) The root cause for misinterpretations of scientific findings.

    B) The difficulty in understanding what's actually happening.

    C) The steps to be taken in arriving at any conclusion with certainty.

    D) The necessity of continually re-examining and challenging findings.

    听力原文

    Section A

    Conversation One

    M: I've just bought a new blender.

    W: What's that?

    M: A blender, you know, a machine that blends food.

    W: Uh, yes, of course, the electric kitchen appliance.

    M: Exactly, this one is state-of-the-art. I' ve been meaning to buy one for a while, and I did thorough research on which specific model to get.[1] I read through maybe hundreds of online user reviews. Anyway, it's amazing.

    W: Really? What could be so special about it? I mean it's just a blender.

    M: Well, basically, it's just a very good one. It feels heavy and sturdy and well made. It also has lots of power and can easily cut and crush practically anything. This way, the soups and juices I make come out really fine and smooth, with no lumpy bits.

    W: Um, I see.[2]I have never thought of getting one myself. It sounds like the kind of thing that, for me personally, I would rarely use.

    M: I' ve never had one before, and now that I do. I use it all the time.[3] I make a fresh fruit juice in the morning,maybe not every morning, but 3 or 4 times a week, and it feels fantastic. It's a really healthy habit.

    W: I can imagine that must feel quite satisfying. I can picture you getting all creative in the kitchen and trying out a multitude of different ingredients, and it's obviously going to be healthier than buying packaged juice from a supermarket.

    M: It's so much healthier. It's not even close.[4] Did you know that store-bought juice is like 10% sugar?

    W: Right, so then you bought it for the health benefits?

    M: Mostly yes. Basically, it allows me to have a more varied diet with a far wider assortment of nutrients, because it's not only fruit in my morning juices you see. I can also throw in vegetables, nuts, yogurts, cereals, anything that tickled my fancy.

    1. What does the man say he did before buying the blender? 

    2. What does the woman say she has never thought of doing? 

    3. What does the man say is a really healthy habit?

    4. What do we learn about store-bought juice from the conversation?

    Conversation Two

    W: Today we have a very interesting guest. Mr. Thomas Benjamin Grimm, the mayor of Berkton, is here to talk about his job and responsibilities overseeing this charming village. Mr. Grimm, thank you for being here.

    M: Thank you for having me.

    W: I'd like to start by stating the obvious.[5] Berkton has become one of the most popular tourist destinations in the country, and this has happened under your watch. Just how did you achieve this?

    M: The achievement belongs to all the residents of Berkton. It was a shared effort where everybody pitched in for the communal good.

    W: But how did this change happen? [6] In about 10 years, Berkton has gone from a relatively unheard of sleepy village to a must-see destination.

    M: Yes, the change has truly been remarkable. Berkton was always fortunate to be endowed with such a beautiful natural allure. The Ambury Hills above the village remain untouched by human development, and the Sonora valley just below it is equally stunning. The transformation commenced in a town hall meeting in spring 2008 over 10 years ago now,[7] when an overwhelming majority of neighbors voted in favor of“Motion 836”. This legislative proposal essentially set out to harmonize the aesthetic appearance of all the houses in Berkton. The idea was that if all the properties looked a certain way with shared design features, then a village as a whole would look more beautiful. And it worked.

    W: It certainly did. I'm looking now at a before-and-after photo, and the change is truly remarkable. It's hard to believe it's the same place. And how do the neighbors feel now?

    M: Great pride I would say.

    W: But what about the multitudes of visitors now crowding the streets? Is everyone happy about that?

    M: [8] The tourists we receive are a blessing, as they have completely revitalized our local economy. Every visitor is warmly welcome.

    5. What is the question the woman asked Mr. Grimm after the introduction?

    6. What do we learn about Berkton of 10 years ago?

    7. What resulted from the passing of the legislative proposal“Motion 836”?

    8. Why does the man say the tourists are a blessing to Berkton?

    Section B

    Passage One

    Researchers in the US have created a remote-controlled robot that is so small it can walk on the top of a US penny. In research published in the journal Science Robotics, a team at Northwestern University said the crab-like robot is 0.5mm wide.[9] Researchers described it as the smallest ever remote-controlled walking robot.

    The tiny robot can bend, twist, crawl, walk, turn, and even jump without the use of complex haedware or special power.[10] The engineers said this is because the robot is powered by the elastic property of its body. To construct the robot, the researchers used a shape memory alloy material that transforms to its“remembered” shape when heated.

    Using a laser, the team is able to heat the robot at specific parts of its body, causing it to change shape. As the robot deforms and goes back to its original shape, it creates movement from one place to another. “Because these structures are so tiny, the rate of cooling is very fast,” project lead Professor John A. Rogers said.

    In fact, reducing the sizes of these robots allows them to run faster.[11] While the research is still in the exploratory phase, the team believes that technology could lead to micro-sized robots that can perform practical tasks in tightly confined spaces. “You might imagine micro robots as agents to repair or assemble small structures or machines in industry, or as surgical assistants to clear clogged arteries, to stop internal bleeding, or to eliminate cancerous tumors, all in minimally invasive procedures,” Rogers said.

    9. What does the passage say about a team of researchers at Northwestern University?

    10. What did the researchers say about the robot they created?

    11. What do the researchers expect their robots to do in the future?

    Passage Two

    I don't want to boast anything, but I have always considered myself something of an elite sleeper. Given the opportunity, I will sleep for marathon stretches, and can doze through the most extreme situations. [12] On one very rough ferry crossing, on the route to the Isles of Scilly, for example, my traveling companion spent the entire 3-hour- ride throwing up in the bathroom, while I dozed happily on a plastic chair.

    Unfortunately, it has come to my attention that I am not an elite sleeper after all. It seems I am just lazy, because elite sleepers are defined as the approximately 3 percent of the population who are biologically programmed to need less sleep than the rest of us. According to a study that came out in March, [13] elite sleepers have rare genetic changes, which means they can sleep fewer hours than mere mortals, without any risk of cognitive decline.

    [14] It may not be possible to change your own genes, but can you train yourself to need less sleep? Is there a non-biological way to reach elite sleeper status? I have spent the past year trying to answer that question. Not for fun, I should add, but because having a baby has severely disrupted my sleep, for which I still have a great passion.

    For a while, I assumed I'd be forced to become one of those people who jump out of bed at the crack of dawn.[15] After a year of tough scientific study, however, I have discovered being forced to get up early in the morning is very different from being an early bird.

    12. What does the speaker say she did on her ride to the Isles of Scilly?

    13. What do we learn from the passage about elite sleepers?

    14. What has the speaker been trying to find out over the past year?

    15. What has the speaker discovered after a year of tough scientific study?

    Section C

    Recording One

    If you read an article about a controversial issue, do you think you'd realize if it had changed your beliefs? No one knows your own mind like you do. It seems obvious that you would know if your beliefs had shifted. [16] And yet,a new paper in the Quarterly Journal of Experimental Psychology suggests that we actually have very poor awareness of our own belief change, meaning that we will tend to underestimate how much we' ve been swayed by a convincing article.

    The researchers recruited over 200 undergraduates across two studies and focused on their beliefs about whether physical punishment of kids is an effective form of discipline. The students reported their initial beliefs about whether physical punishment is an effective way to discipline a child on the scale from“1. Completely disbelieve” to“9. Completely believe”.

    Several weeks later, they were given one of two research-based texts to read. Each was several pages long and either presented the arguments and data in favour of physical punishment or against it. After this, the students answered some questions to test their comprehension and memory of the text. Then, the students again scored their belief in whether physical punishment is effective or not. Finally, the researchers asked them to recall what their belief had been at the start of the study.

    [17] The students' belief about physical punishment changed when they read a text that argued against their own initial position. Crucially, the memory of their initial belief was shifted in the direction of their new belief. In fact, their memory was closer to their current belief than their original belief. The more their belief had changed, the larger this memory bias tended to be, suggesting the students were relying on their current belief to deduce their initial belief. The memory bias was unrelated to the measures of how well they'd understood or recalled the text, suggesting these factors didn't play a role in memory of initial belief or awareness of belief change.

    [18] The researchers concede that this research was about changes to mostly moderate beliefs. It's likely the findings would be different in the context of changes to extreme or deeply held beliefs. However, our beliefs on most topics are in the moderate range, and as we go about our daily lives reading informative material, these intriguing findings suggest we are mostly ignorant of how what we just read has updated and altered our own position.

    16. What does a new paper in the Quarterly Journal of Experimental Psychology suggest?

    17. What happened when the students read a text that argued against their own initial position?

    18. What did the researchers concede concerning their findings?

    Recording Two

    As the American population grows, so does the number of American moms. But more than a century after Mother's Day became an official holiday, even as that number increases, the share of the American population who are mothers is at the lowest point in a quarter century.

    It's frequently noted that fertility rates are falling sharply in richer countries. But the less observed consequence of this trend is that a decline in births can also mean a decline in motherhood in general.

    [19] According to my analysis of data from the Census Bureau, the decline of American motherhood is real, occurring very quickly, and may continue for some time yet. Not only are moms making up less of the population, but their characteristics are changing too and in a way that might be linked to their proportional decline. Moms today tend to be older than in the past. Just looking at recent years, the change in age-specific birth rates has been drastic. In just the past few years, the peak childbearing age range for American women has advanced from that of 25~29 to that of30~34.

    Meanwhile, childbearing among women under 20 has fallen by half or more, while childbearing among women35 and older is rising. [20] One positive consequence of this age shift is that a larger proportion of new mothers are economically prepared to raise children. Less positively, however, many women find that, as they age, they can't have as many kids as they would like. Plus, having children later in life can increase the risk of health complications.

    These finer points aside, one major consequence of the older mom's trend is that fewer years of a woman's life are spent as a mother. This means that, at any given time, a larger share of women and thus of the whole population, will report not having children in government surveys. In other words, later motherhood means less motherhood.

    Even as motherhood rates decline, Mother's Day, of course, will endure. In fact, despite the demographic shift, retail spending on the holiday appears to be rising. It is hard to say if Mother's Day spending is rising more than one would expect, given that the American population keeps growing.[21] But one factor might be that the proportion of women who are the mothers of adult children is rising and those adult children may spend more generously when it comes to celebrating the moms they no longer live with.

    19. What does the speaker conclude from her analysis of the Census Bureau's data?

    20. What does the speaker say is a positive consequence of the age shift in childbearing?

    21. What might be one explanation for the rise in retail spending on Mother's Day?

    Recording Three

    [22] Since NASA published a paper in 1989 claiming that house plants can soak up pollution and toxic chemicals, businesses and homeowners have increasingly invested in greenery to help clean their air. But a new analysis suggests it could actually take more than 1,000 plants per square meter to gain a benefit any greater than simply opening a couple of windows.

    [23] The problem lies in the fact that NASA conducted their tests in sealed containers that do not simulate the conditions in most people's homes or offices. The space agency was primarily concerned about keeping the air fresh for astronauts cut off in biospheres or space stations, and helping to combat“sick building syndrome” which had become a problem due to the super-insulated and energy-efficient offices of the late 1970s.

    By the early 1980s, workers regularly complained of skin rashes, sleepiness, headaches, and allergies as they breathed in toxic chemicals from paints and plastics. NASA found that certain plants could remove chemicals from the air, and even today garden centers recommend the plants for air cleaning properties.

    [24] However, a new evaluation of dozens of studies spanning 30 years found that house plants in a normal environment have little impact. In fact, natural ventilation is far better at cleaning the air. The researchers also calculated the clean air delivery rate for plants in the studies they analyzed and found that the rate at which plants disperse the compounds was well below the usual rate of air exchange in a normal building, caused by the movement of people coming and going, opening doors and windows.

    Many of the studies did show a reduction in the concentration of volatile organic compounds over time, which is likely why people have seized on them to praise the air purifying virtues of plants. But the researchers' calculations showed it would take 10 to 1,000 plants per square meter of floor space to compete with the air cleaning capacity of a building's air handling system or even just a couple of open windows in a house.

    In contrast, NASA's sealed experiment recommended one pot plant per 100 square feet. This is certainly an example of how scientific findings can be misleading or misinterpreted over time.[25] But it's also a great example of how scientific research should continually re-examine and question findings to get closer to the ground truth of understanding what's actually happening.

    22. What does NASA's 1989 paper claim house plants can do?

    23. What is said to be the problem with NASA's study reported in its 1989 paper?

    24. What is the finding of a new evaluation of dozens of studies spanning 30 years?

    25. What does NASA's sealed experiment recommendation exemplify in scientists' pursuit of truth?

    参考答案

    1.A)【解析】对话中,男士说他买的这台搅拌机是最先进的,并表示自己想买已经有段时间了,他对买哪个具体型号做了深入的研究,还浏览了几百条网络上的用户评论。由此可知,男士在买搅拌机之前阅读了用户在网上发表的大量评论,A项为正确答案。

    2.B)【解析】对话中,男士描述了搅拌机的特别之处,女士听完说:“我从来没想过自己买一个。就我个人而言,这听起来像是我很少使用的东西。”由此可知,B项为正确答案。

    3.D)【解析】对话中,男士说道:“我早上会榨一杯新鲜果汁,也许不是每天早上,但一周也有三四次,这感觉棒极了。这是一个非常健康的习惯。”由此可知,男士认为定期自己榨新鲜果汁是非常健康的习惯,D项为正确答案。

    4.A)【解析】对话的最后,男士说道:“你知道从商店里买的果汁含糖量是10%吗? ”由此可知,A项为正确答案。

    5.D)【解析】对话开头,女士在介绍完格林姆先生后问道:“伯克顿已经成为这个国家最受欢迎的旅游目的地之一,这是在您的领导下取得的。您是如何做到这一点的呢? ”也就是问他做了什么使这个村子成为旅游目的地。由此可知,D项为正确答案。

    6.C)【解析】对话中,女士说道:“在大约10年的时间里,伯克顿从一个相对闻所未闻的寂静村庄变成了一个必游之地。”由此可知,C项为正确答案。

    7.D)【解析】对话中间,男士说道:“当时绝大多数邻居投票赞成‘836号动议’。这项立法提案的主要目的是协调伯克顿所有房屋的外观美感。”由此可知,D项正确。

    8.A)【解析】对话最后,男士说道:“我们接待的游客(对我们而言)是一种福气,因为他们彻底振兴了我们当地的经济。”由此可知,A项为正确答案。

    9.A)【解析】文章开头首先介绍说,美国研究人员设计了一种遥控机器人,它非常小,可以在一美分硬币上面行走, 紧接着指出这个机器人是美国西北大学的一个研究小组设计的,研究人员将其描述为有史以来最小的遥控行走机器人。选项A是对以上内容的概括, 其中the smallest... in the world是对原文the smallest ever的同义转述, remote-controlled walking robot是文中原词, 故选项A正确。

    10.D)【解析】文章中间部分介绍了这个微型机器人可以做到的一些动作,并指出做这些动作时无需使用复杂的硬件或特殊的动力,然后工程师说,这是因为该机器人的动力来自于其自身的弹性特质。选项D的表述与原文完全一致,故选项D正确。

    11.B)【解析】文章最后是对微型机器人在实际生活中的应用进行的设想:研究小组相信,这项技术可以研制出能够在狭小的密闭空间内执行实际任务的微型机器人,然后举例说明了微型机器人在工业中和外科手术中的应用。因此, 选项B正确。

    12.B)【解析】文章开头即指出,作者认为自己是个睡眠精英,并举例说明,有一次在去锡利群岛的途中,渡轮航行非常颠簸,她的旅伴在洗手间整整吐了三个小时,而她却在塑料椅子上愉快地打着瞌睡。选项B是对以上内容的概括, 选项中的slept是原文dozed的同义词, the entire ride对应原文the entire 3-hour-ride。

    13.C)【解析】文章在介绍真正的睡眠精英时提到,睡眠精英的基因发生了罕见的变化,这意味着他们可以比普通人睡更少的时间, 而没有任何认知能力下降的风险。因此选项C正确, 选项中的are genetically determined是对原文have rare genetic changes的同义转述。

    14.D)【解析】文章后半部分提到,改变自己的基因也许是不可能的,但你能训练自己减少睡眠需求吗? 有没有一种非生物的方法可以让你成为睡眠精英? 在过去的一年里,作者一直在尝试回答这个问题。可见,讲话者一直在试图找到人是否可以训练自己减少睡眠的答案,故选项D正确。

    15.C)【解析】文章最后指出,经过一年艰苦的科学研究,讲话者发现被迫早起和真正早起的人是非常不同的,故选项C正确, 选项中的rise、differs from分别是文中get up、is very different from的同义转述。

    16.D)【解析】在讲座开头部分, 讲话者提到了题目中的关键词Quarterly Journal of Experimental Psychology; 新发表在《实验心理学季刊》上的一篇论文表明,我们实际上对自己看法的变化有着非常低的觉察度,这意味着我们往往会低估一篇有说服力的文章对我们影响的程度。由此很容易得出正确答案为选项D。

    17.A)【解析】讲话者在中间部分提到,学生们在阅读与他们最初立场相反的文章时,对体罚的看法发生了变化。由此可知,选项A为正确答案。

    18.C)【解析】讲话者在结尾部分提到,研究人员承认,该研究涉及的大多是温和看法的变化。如果研究背景改为极端看法或根深蒂固的看法的变化,研究结果可能会有所不同。由此可知,选项C为正确答案。

    19.C)【解析】讲话者在讲话中提到,根据她对人口普查局数据的分析,美国母亲这一群体人口的减少是真实存在的,而且发生得非常快,并且可能还会持续一段时间。由此可知,选项C为正确答案。

    20.B)【解析】讲话者在讲话中提到,这种生育年龄后移的一个积极影响是,在经济上准备好要抚养孩子的新手妈妈的比例有所上升。由此很容易得出,选项B为正确答案。

    21.C)【解析】讲话者在讲话末尾提到,一个可能的因素是,有成年子女的母亲比例正在上升,这些成年子女在为不再同住的母亲庆祝时,可能会更加慷慨地消费。由此可知,选项C为正确答案。

    22.B)【解析】讲话第一句就提到,美国国家航空航天局在1989年发表了一篇论文,声称室内盆栽植物可以吸收污染和有毒化学物质,因此选项B为正确答案。

    23.B)【解析】讲话开头提到美国国家航空航天局在1989年发表的一篇论文,然后提到该项研究存在的问题:美国国家航空航天局是在密封容器中进行测试的,而密封容器并不能模拟大多数人家中或办公室的环境。由此可知,选项B为正确答案。

    24.A)【解析】讲话中提到,一项对持续了30年的数十项研究进行的新评估发现,在正常环境下种植室内盆栽植物的作用微乎其微。事实上,自然通风在净化空气方面的效果要好得多。因此选项A为正确答案。

    25.D)【解析】讲话末尾部分提到,美国国家航空航天局的封闭实验建议每100平方英尺种植一盆植物。这无疑是一个例子,说明了科学发现随着时间的推移会具有误导性或被曲解。但这也是一个很好的例子(it's alsoa great example) , 说明科学研究应该不断重新审视和质疑研究结果(continually re-examine and question findings) , 以更了解实际情况的真相(get closer to the ground truth of understanding what's actually happening)。讲话中的“更了解实际情况的真相”其实就是指题干中的“科学家追求真理”,因此选项D为正确答案。

    0/0
      上一篇:2024年6月大学英语六级考试听力真题及答案(一) 下一篇:2024年6月大学英语六级真题及答案汇总

      本周热门

      受欢迎的教程

      下载听力课堂手机客户端
      随时随地练听力!(可离线学英语)