2021年12月大学英语六级阅读真题以及答案(一)
教程:六级阅读  浏览:240  
  • 提示:点击文章中的单词,就可以看到词义解释

    阅读真题

    英语六级阅读真题,不仅强化词汇与句型理解,更提升阅读速度与综合分析能力。实战演练,让考生熟悉题型变化,掌握解题技巧,是冲刺六级高分不可或缺的宝贵资源。今天,小编将分享2021年12月大学英语六级阅读真题以及答案(卷一)相关内容,希望能为大家提供帮助!

    101618.jpg

    Section A

    Directions: In this section,there is a passage with ten blanks.You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage.Read the passage through carefully before making your choices.Each choice in the bank is identified by a letter.Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through thecentre.You maynot use anyofthewords in the bankmorethan once.

    If you think life is wonderful and expect it to stay that way,then you may have a good chanceof living to a ripe old age,at least that is what the findings of a new study suggest.That study found that participants who reported the highest levels of optimism were far more likely to live to age 85 or  26  .This was compared to those participants who reported the lowest levels of optimism.It is  27  that the findings held even after the researchers considered factors that could  28  the link,including whether participants had health conditions such as heart disease or cancer,or whether they experienced depression.The results add to a growing body of evidence that certain psychological factors may predict a longer life  29  .For example,previous studies have found that more optimistic people have a lower risk of developing chronic diseases,and a lower riskof  30  death.However,the new study appears to be the first to  31  look at the relationship between optimism and longevity.The researchers  32  that the link found in the new study was not as strong when they factored in the effects of certain health behaviors,including exercise levels,sleep habits and diet.This suggests that these behaviors may,at least in part,explain the link.In otherwords,optimism may  33  good habitsthat bolster health.It is also important tonote that the study found only a  34  ,as researchers did not prove for certain that optimism leads to a longer life.However, if the findings are true,they suggest that optimism could serve as a psychological  35  that promotes health and a longer life.

    A)affect            

    B)beyond            

    C)conceded          

    D)correlation       

    E)foster            

    F)hencefoth         

    G)lofty             

    H)noteworthy

    I)plausibly

    J)premature

    K)reconciled

    L)span

    M)specifically

    N)spiral

    O)trait

    Section B

    Directions:In this section,you are going toread a passage with ten statements attached to it Each statement contains information given in one of the paragraphs.Identify the paragraph from which theinformation is derived.You may choose aparagraph more than once.Each paragraph is markedwith a letter.Answer the questions by markingthe corresponding letter on Answer Sheet 2.

    No one in fashion is surprised that Burberry burnt £28 million of stock

    A)Last week,Burberry's annual reportrevealed that £28.6 million worth of stock was burnt last year.The news has left investors and consumers outraged but comes as little surprise to those in the fashion industry.

    B)The practice of destroying unsold stock,and even rolls of unused fabric,is commonplace for luxury labels.Becoming too widely available at a cheaper price through discount stores discourages full-price sales.Sending products for recycling leaves them vulnerable to being stolen and sold on the black market.Jasmine Bina, CEO of brand strategy agency Concept Bureau explains,“Typically,luxury brands rally around exclusivity to protect their business interests,namely intellectual property and preservation ofbrand equity(资产).”She stated she had heard rumors of stock burning but not specific cases until this week.

    C)Another reason for the commonplace practice is a financial incentive for brands exporting goods to America.United States Customs states that if imported merchandise is unused and destroyed under their supervision,99% of the duties, taxes or fees paid on the merchandise may be recovered.It is incredibly difficult to calculate how much deadstock currently goes to waste.While there are incentives to do it,there's no legal  obligation to report it.

    D)A source,who chose to remain anonymous,shared her experience working in a Burberry store in New York in October 2016.“My job was to toss items in boxes so they could be sent to beburned.It was killing me inside because all that leather and fur went to waste andanimals had died for nothing.I couldn't stay there any longer their business practices threw me off the roof”In May this year,Burberry announced it was taking fur out of its catwalk shows and reviewing its use elsewhere in the business.“Even though weasked the management,they refused to give us detailed answers as to why they would do this with their collection,”continued the source, who left her role within two weeks.She has since worked with another high-profile,luxury label.

    E)In anonline forum post,which asked if it's true that Louis Vuitton burned its bags, Ahmed Bouchfaa,who claimed to work for Louis Vuitton,responded that the brand holds sales of old stock for staff members twice a year.Items which have still not sold after several sales are destroyed.“Louis Vuitton doesn't have public sales.They either sell a product at a given price or discontinue it.This isto make sure that everybody pays the same price for an item,"he says.He goes on to disclose the strict guidelines around the employee sales:“You may buy gifts for someone,but they track each item, and if your gift ends up online they know who to ask.”One investor commenting on the Burberry figures was reportedly outraged that the unsold goods were not even offered to investors before they were destroyed.

    F)Richemont,who owns several luxury brands,hit the headlines in May for taking back £437 million of watches for destruction in the last two years to avoid marked-down prices.It's not just luxury brands either.In October last year,a Danish TV show exposed H&M for burning 12 tonnes of unsold clothing since 2013.In a statement,the high street retailer defended itself by saying that the burnt clothing had failed safety tests:“The products to which the media are referring have been tested in external laboratories.The test results show that one of the products is mold infested and the other product contains levels of lead that are too high.Those products have rightly been stopped in accordance with our safety routines.”In March,a report revealed that H&M was struggling with $4.3 billion worth of unsold stock.The brand told The New York Times that the plan was to reduce prices to move the stock, arguably encouraging consumersto buy and throwaway with little thought.

    G)Over-production is perhaps the biggest concern for Burberry.While there has been much outrage at the elitist connotation of burning goods rather than making them affordable,executives at the British fashion house are no doubt struggling to defend how they miscalculated production.The waste has been put down to burning old cosmetic stock to make way for their new beauty range.However,while the value of destroyed stock is up from £26.9 million last year,it's an even more significant increase from 2016's figure of £18.8 million,highlighting that this is an ongoing issue.

    H)In September 2016,Burberry switched to a “see now,buy now”catwalk show format.The move was a switch to leverage on the coveage of their fashion week show to make stock available immediately to consumers.This is opposed to the traditional format of presenting to the industry,taking orders for production and becoming avaiable in six months,time.While Burberry announced “record-breaking”onlinereach and engagement,there hasbeen littleevidence to suggest that the strategy has had a significant effect on sales,particularly as the hype(炒作)slows across the season.In February they made adjustments to the format,dropping some catwalk items immediately and promising that others would launch in the coming months.

    I)In a statement,Burberry denied that switching to “see now,buy now”has had an impact on waste.A Burberry spokesperson further said,“On the occasions when disposal of products is necessary,we do so in a responsible manner.Weare always seeking ways to reduce and revalue our waste.This is a core part of our strategy and we have forged partnerships and committed support to innovative organizations to help reach this goal.”

    J)One such partnership is with Elvis & Kresse,an accessories brand working with reclaimed materials.Co-founder Kresse Wesling said,“Late last year we launched an ambiious five-year partnership with the Burberry Foundation.The main aim of this is to scale our leather rescue project,starting with off-cuts from the production of Burberry leather goods.We areworking tirelessly to expand our solutions and would love to welcome anyone to our workshop to come and see what we are doing.”At the moment,the partnership only addresses waste at the production stage and not unsold goods.

    K)While these are honorable schemes,itmakes it harder for Burberry to defend these latest figures.Fifteen years ago,Burberry was at crisispoint as their signature check pattern was widely imitated by cheap,imitation brands.It deterred luxury consumers who found their expensive clothing more closely associated with working-class youth culture than a prestigious heritage fashion house.In the year 2004,at the height of over-exposure of the Burberry check,the brand's turnover was £715.5 million.Under Christopher Bailey as creative director they turned the brand around and this past year revenue hit £2.73 billion.

    L)Bina believes that brands need to readdress their exclusivity tactic.“Exclusivity is starting to be challenged,”she says,“I think that goes hand in hand with how luxury itself is being challenged.Access to fashion,and the brands who police it, are becoming less and less relevant.Things like health,enlightenment,and social and environmental responsibility are the new luxuries.These all come from within, not without.That's the challenge that traditional luxury brandswill have tocontend with inthe mid-to long-term future.”

    36.Burberry's executives are trying hard to attribute their practice of destroying old productsto miscalculated production.

    37.Selling products at a discount will do greater harm to luxury brands than destroying them.

    38.Imitated Burberry products discouraged luxury consumers from buying its genuine products.

    39.Staff members of a luxury brand may buy its old stock at cheaper prices,but they are not allowed to resell them.

    40.In future traditional luxury brands will have to adapt their business strategies to the changing concepts  of luxury.

    41.One luxury brand employee quit her job because she simply couldn't bear to see the destruction of unsold  products.

    42.Destroying old stock is a practice not justof luxury brands but of less prestigious fashion brands.

    43.Burberry is working with a partner to makefull use of leather materials to reduce waste.

    44.Burberry's plan to destroy its unsold products worth millions of dollars aroused public indignation.

    45.Burberry's change of marketing strategy to make a product available as soon as consumers see it on the fashion show did not turn out to be as effective as expected.

    Section C

    Directions: Thereare 2 passages in this section.Each passageis followed by some questions or umfinished  statements.For each of them there are four choices marked A),B),C)and D).You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

    Passage One

    Questions 46 to 50 arebased on the following passage.

    Social media is absolutely everywhere.Billions of people use social media ona daily basis to create,share,and exchange ideas,messages,and information.Both individuals and businesses post regularly to engage and interact with people from around the world.It is a powerful communication medium that simultaneously provides immediate,frequent, permanent,and wide-reaching information acrossthe globe.

    People post their lives on social media for the world to see.Facebook,Twitter, Linkedln,and countless other social channels provide a quick and simple way to glimpse into a job candidate's personal life—both the positive and negative sides of it.Social media screening is tempting to use as part ofthe hiring process,butshould employers makeuse of it when researching a potential candidate's background?

    Incorporating the use of social media to screen job candidates is not an uncommon practice.A 2018 survey found that almost 70% of employers use social media to screen candidatesbefore hiring them.But there are consequences and potential legal risks involved too.When done inappropriately,social media screening can be considered  Unethical or even illegal.

    Social media screening is essentially scrutinising a job candidate's private life.It can reveal information about protected characteristics like age,race,nationality,disability gender,religion,etc.,and that could bias a hiring decision.Pictures or comments on a private page that are taken out of context could ruin a perfectly good candidate's chances of getting hired.This process could potentially give an unfair advantage to one candidate over another.It creates an unequal playing field and potentially provides hiring managers with information thatcan impact their hiring decision in a negative way

    It's hard to ignore social media as a screening tool.While thereare things that you shouldn't see,there are some things that can be lawfully considered—making it a valuable source of relevant information too.Using social media screening appropriately can help ensure that you don't hire a toxic employee who will cost you money or stain your company'sreputation.Consider the lawful side ofthisprocess and you may be able to hire the best employee ever.There is a delicate balance.

    Screening job candidates on social media must be done professionally and responsibly. Companiesshould stipulate that they will never ask for passwords,be consistent,document decisions,consider the source used and be aware that other laws may apply.In light ofthis it is probably best to look later in the process and ask human resources for help in navigating it.Socal media is here to stay.But before using social media to screen job candidates,consulting with management and legal teamsbeforehand is essential in order to comply with all laws.

    46.What does the author mainly discuss in the passage?

    A)The advantage of using social media in screening job candidates.

    B)Thepotentially invasive nature of social media in everyday life. 

    C)Whetherthe benefits of social media outweigh the drawbacks.

    D)Whether social media should be used to screen job candidates.

    47.What might happen when social media is used to screen job candidates?

    A)Moral orlegal issues might arise.

    B)Company reputation might suffer.

    C)Sensational information might surface.

    D)Hiring decisions might be complicated.

    48.When could online personal information be detrimental to candidates?

    A)When it is separated from context.

    B)When it is scrutinised by an employer.

    C)When it is magnified to a ruinous degree.

    D)When it is revealed to the human resources.

    49.How can employers use social media information to their advantage while avoiding unnecessaryrisks?

    A)By tipping the delicate balance.

    B)By using it in a legitimate way.

    C)By keeping personal information on record.

    D)By separating relevant from irrelevant data.

    50.Whatdoes the author suggest doing before screening job candidates on socialmedia?

    A)Hiring professionals to navigate the whole process.

    B)Anticipating potential risks involved in the process. 

    C)Seeking advice from management and legal experts. 

    D)Stipulating a set of rules for asking specific questions.

    Passage Two

    Questions 51 to 55 are based on the following passage.

    In recent years,the food industry has increased its use of labels.Whether the labels say‘non-GMO(非转基因的)’or‘no sugar’,or‘zero carbohydrates',consumers are increasingly demanding more information about what's in their food.One report found that 39 percent of consumers would switch from the brands they currently buy to others that provide clearer,more accurate product information.Food manufacturers are responding to the report with new labels to meet that demand,and they're doingso with an eye towards giving their products an advantage over the competition,and bolstering profits.

    This strategy makes intuitive sense.If consumers say they want transparency,tell them exactly what is in your product.That is simply supplying a certain demand.But the marketing strategy inresponse to this consumer demand has gone beyond articulating what is in a product,to labeling what is NOT in the food.These labels are known as“absence claims”labels,and they represent an emerging labeling trend that isdetrimental both to the consumers who purchase the products and the industry that supplies them.

    For example,Hunt's put a “non-GMO”label on its canned crushed tomatoes a few years ago—despite the fact that at the time there was nosuch thing as a GMOtomato on the market.Some dairy companies are using the “non-GMO”label on their milk,despite the fact that all milk isnaturally GMO-free,another label that creates unnecessary fear around food.

    While creating labels that play onconsumer fears and misconceptions abouttheir food may give a company a temporary marketing advantage over competing products on the grocery aisle,in the long term this strategy will have just the opposite effect:by injecting fear into the discourseabout our food,we run the risk of eroding consumer trust in not just a single product,but the entire food business.

    Eventually,it becomes a question in consumers,minds:Were these foods ever safe? By purchasing and consuming these types of products,have I already done some kind of harmtomy family or the planet?

    For food manufacturers,it will mean damaged consumer trust and lower sales for everyone.And this isn't just supposition.A recent study found that absence claims labels can create a stigma around foods even when there  is no scientific evidence that they cause harm.

    It's clear that food manufacturers must tread carefully when it comes to usingabsence claims.In addition to the likely negative long-term impact on sales,this verbal trick sends a message that innovations in farming and food processing are unwelcome,eventualy leading to less efficiency,fewer choices for consumers,and ultimately,more costly food products.If weallow this kind of labeling to continue,we will all lose.

    51.What trend has been observed in a report?

    A)Food manufacturers,rising awareness of product safety.

    B)Food manufacturers,changing strategiesto bolster profits.

    C)Consumers,growing demand for eye-catching food labels.

    D)Consumers,increasing desire for clear product information.

    52.Whatdoes the author say is manufacturers new marketing strategy? 

    A)Stressing the absence of certain elementsin their products.

    B)Articulating the unique nutritional value of their products.

    C)Supplying detailed information of their products.

    D)Designing transparent labels for their products.

    53.What point does the author make about non-GMO labels? 

    A)They are increasingly attracting customers'attention.

    B)They create los of trouble for GMO food producers.

    C)They should be usedmore for vegetables and milk.

    D)They cause anxiety about food among consumers.

    54.What does the author say absence claims labels will do to food manufacturers?

    A)Cause changes in theirmarketing strategies. 

    B)Help remove stigma around their products.

    C)Erode consumer trust and reduce sales. 

    D)Decrease support from food scientists.

    55.What does the author suggest food manufactures do? 

    A)Take measures to lower the cost of food products.

    B)Exercise caution about the use of absence claims.

    C)Welcome new innovations in food processing

    D)Promote efficiency andincrease food variety.

    参考答案

    26.B)【语义判断】本文首句提到living to a ripe old age,结合第二句内容可知乐观的人更可能活到高龄,故空格处应填入B)beyond“ (范围)超出”,表示乐观的人更有可能活到85岁或更久。

    27.H)【语义判断】空格后面提到,在研究人员考虑了诸多因素后,研究的结果仍然成立,这应该是很值得注意的。另外,在第34题所在的句子里,作者使用了“It is also important to note that...”,表明前面已经提到了一件值得注意的事,综合可知答案为H)noteworthy“值得注意的”。

    28.A)【语义判断】空格前面出现了factors“因素”,后面提到研究人员考虑了研究对象是否得过心脏病、癌症、抑郁症等健康问题,这些都是会影响研究结果的因素,故答案为A)affect“影响”。

    29.L)【语义判断】空格所在句提到,这项新研究的结果进一步证实了某些心理因素或许预示着更长的寿命,L)span“持续时间”符合句意,故为答案。life span意为“寿命”。

    30.J)【语义判断】空格前面出现了and, 空格所在部分应和前文形成并列关系。前文提到,越乐观的人得慢性病的风险越低,因此推测,他们过早死亡的风险也较低,故答案为J)premature “过早的,提早的”。

    31.M)【语义判断】空格所在句的前一句提到,之前的很多研究发现越乐观的人得慢性病的风险越低,过早死亡的风险也较低。空格所在句的however和the first都暗示了这项新研究的特别之处,它是第一个专门针对乐观和寿命之间的关联所做的研究 ,M)specifically专门地,特定地”符合句意,故为答案。

    32.C)【语义判断】空格后面提到,当把锻炼水平、睡眠习惯和饮食等健康行为产生的影响考虑进去之后,新的研究发现乐观和长寿之间的关联并没有那么大。研究人员应该是在报告研究结果时提到了这 一点,C)conceded“ (不得不)承认”符合句意,故为答案。

    33.E)【语义判断】空格后面的that bolster health是定语从句,修饰名词短语good habits,表示“促进健康的好习惯”,前文提到,乐观和长寿有一定关联,因此推测,乐观或许能促进良好习惯的养成,而这些好习惯又能促进健康。E)foster“促进,助长”符合句意,故为答案。 

    34.D)【语义判断】空格后的句子提到,研究人员并未能明确地证明乐观一定会带来长寿,也就表明他们只是发现二者存在一定关联而已,D)correlation“相互关系,关联”符合句意,故为答案。

    35.O)【语义判断】前文提到,研究发现乐观和健康存在关联,因此,如果该研究的结论成立的话,那就表明乐观是可以促进健康和长寿的一个心理特质。O)trait“(某人性格中的)特性,品质”符合句意, 故为答案。

    36.【定位】由题干中的 Burberry's executives 和miscalculated production定位到文章G段第二句。

    G)【精析】细节归纳题。G)段第二句后半部分指出,这家英国时装公司(即巴宝莉)的高管们正在努力为他们对产量的错误计算进行辩护,随后一句提到了他们的浪费行为被归咎于通过销毁老产品来为新产品让路。由此可知,题干是对该部分信息的归纳。题干中的attribute their practice of destroying old products to是原文中has been put down to burningold cosmetic stock的同义转述,故答案为G)。

    37.【定位】由题干中的discount定位到B)段第二句。

    B)【精析】细节归纳题。B)段第二句提到,通过折扣店以更便宜的价格大量出售商品不利于原价销售,而之前一句说,销毁未售出的库存,甚至销毁成卷未使用的衣料,这种做法对于奢侈品品牌来说是司空见惯的。可见两者比较而言,对于奢侈品品牌来说,打折出售是更加不情愿的事情,可见题干是对该处信息的归纳。题干中的selling products at a discount 对应原文中的becoming too widely available at a cheaper price through discount stores,题干中的destroying them对应原文中的the practice of destroying unsold stock,故答案为B)。

    38.【定位】由题干中的 imitated Burberry products 定位到文章K)段第二、三句。

    K)【精析】细节归纳题。K) 段第二句提到,15年前,巴宝莉正处于危机时刻,因为他们的签名支票模式被廉价的仿制品牌到处模仿,而随后一句进一步说,这让奢侈品消费者望而却步,题干是对这两处信息的概括。题干中的 imitated Burberry products 对应原文中的imitatedby cheap, imitation brands,题干中的 discouraged luxury consumers from buying its genuine products 对应原文中的deterredluxury consumers,故答案为K)。

    39.【定位】由题干中的staffmembers 和old stock定位到E)段第一句。

    E)【精析】细节归纳题。E)段定位句提到,该品牌每年为员工出售两次旧货。而之后的第六句提到了有关员工销售的严格规定:“你可以为某人买礼物,但他们会跟踪每一件物品,如果你的礼物最终出现在网上,他们知道应该去询问谁。”由此可知,员工购买的奢侈品旧货是不允许转卖的,题干中的they arenot allowed to resell them是对定位段第六句的归纳概括,故答案为E)。

    40.【定位】由题干中的luxury brands 、adapt 和 business strategies定位到文章L)段。

    L)【精析】细节归纳题。L)段第一句提到,品牌需要重新考虑其专有权策略,其后的第四句举例说明了奢侈品涵盖的新内容,最后一句总结称,这是传统奢侈品在中长期的未来不得不与之抗衡的挑战,可知奢侈品的概念在发生着变化,使得传统奢侈品品牌不得不调整其战略,适应这种新概念,题干是对全段信息的归纳概括。题干中的 in future traditional luxury brands will have to adapttheir business strategies 是对定位段第一句中的brands need to readdress their exclusivity tactic和最后一句中的 contend with in the mid-to long-term future的概括,题干中的the changing concepts of luxury 对应原文中的 things like health,enlightenment,and social and environmental responsibility are the new luxuries,故答案为L)。

    41.【定位】由题干中的oneluxury brand employee 定位到D)段。

    D)【精析】细节归纳题。D)段定位句提到,一位不愿透露姓名的消息人士分享了她2016年10月在纽约一家巴宝莉商店工作的经历,随后三句说到这名员工的工作就是将未售出的商品装箱以待销毁,这让她感到受不了,在那里再也待不下去了,该段末二句则提到她在两周内离了职。题干中的quit her job是原文中I couldn't stay there any longer和left her role的同义转述,题干中的 she simply couldn't bear to see the destruction of unsold products是对原文中的sent tobe burned,it was killing me inside和their business practices threw me off the roof三处信息的概括性转述,故答案为D)。

    42.【定位】由题干中的destroying old stock和 a practice not just of luxury brands定位到文章F)段。

    F)【精析】细节归纳题。F) 段首句提到了奢侈品公司历峰集团销毁老产品的做法,第二句提到,并不仅仅是奢侈品品牌会如此做,随后提及HQM 这个普通的零售服装品牌也被曝出销毁存货的消息,可知题干是对F) 段前半部分信息的概括性转述。题干中的 but of less prestigious fashion brands 对应原文中的H&M for burning 12 tonnes of unsold clothing和the  high street retailer,故答案为F)。

    43.【定位】由题干中的 is workingwith a partner定 位到文章J)段第一句。

    J)【精析】细节归纳题。J) 段第一句指出,巴宝莉的合作伙伴之一是一个使用再生材料的配件品牌。其后的第三句详细说明了合作的内容是该品牌利用巴宝莉皮具生产的下脚料,而该段最后一句提到这种合作关系是为了处理生产阶段的废料,可知巴宝莉与合作伙伴合作是想要充分利用原料以减少浪费。题干中的make full use of leather materials对应原文中的starting with off-cuts,题干中的reducewaste 是对原文中 addresses waste 的同义转述,故答案为J。

    44.【定位】由题干中的 unsold products worth millions of dollars 定位到文章A)段。

    A)【精析】细节归纳题。A) 段首句提到,上周,巴宝莉的年度报告披露去年烧毁了价值2860万英镑的存货,随后的第二句指出,这一消息令投资者和消费者大为震怒。题干中的 destroy对应原文中的burnt, 题干中的aroused public indignation是对原文中the newshas left investors and consumers outraged的同义转述,故答案为A)。

    45.【定位】由题干中的 tomake a product available、 fashion show和effective定位到文章H)段第一、 二和四句。

    H)【精析】细节归纳题。H)段定位句提到,巴宝莉利用时装周走秀的报道,让消费者立即可以买到库存,此举是一种转变,随后的第四句中谈到这种新销售策略的效果,指出几乎没有证据表明该策略对销售产生了重大影响,可知这种利用走秀让消费者看到即可买到的销售模式并未收到预期的良好效果,题干是对H)段主要信息的概括。题干中的 Burberry's change of marketing strategy to make a product available as soonas consumers see it on the fashion show对应原文中的a switch to leverage onthe coverage oftheir fashion week show to make stock available immediately to consumers;题干中的 did not turn out to be as effective asexpected是对原文中there has been littleevidence to suggest  thatthe strategy has had a significant effect on sales的同义转述,故答案为H)。

    46.【定位】本题需要通过整体阅读来把握文章主旨。

    D)【精析】主旨大意题。文章第一、二段通过介绍社交媒体的广泛使用引出话题:在招聘过程中,雇主是否应该利用社交媒体来筛选求职者?后面四段具体探讨利用社交媒体筛选求职者的利与弊以及如何在招聘过程中合法利用这一信息源。整篇文章均围绕“是否应该利用社交媒体来筛选求职者”这个话题。故答案为D)。

    47.【定位】由题干中的social media is used to screen job candidates定位到第三段。

    A)【精析】事实细节题。文章第三段提到,当雇主利用社交媒体来筛选求职者时,如果操作不当,那么这种方式会被认为是不道德的,甚至是非法的。 故答案为A)。

    48.【定位】由题干中的 online personal information 定位到第四段第三句。

    A)【精析】事实细节题。文章第四段第三句指出,个人网页上的图片或评论如果被断章取义,可能会毁掉一个完美求职者被录用的机会,说明当求职者的个人信息脱离其背景被解读时,他们可能会错失被录用的机会,故答案为A)。

    49.【定位】由题干中的 use social media information to their advantage定位到第五段。

    B)【精析】事实细节题。第五段提到,适当地使用社交媒体来筛选求职者可以避免招到品行恶劣的员工,如果在这一过程中遵守法律规定,雇主可能会招聘到有史以来最好的员工。说明雇主应该以合法的方式利用社交媒体来筛选求职者,以避免上 文中提到的潜在风险,故答案为B)。

    50.【定位】由题干中的suggest和before screening job candidates定位到最后一段。

    C)【精析】事实细节题。最后一段最后一句指出,为了遵守各项法律,在使用社交媒体筛选求职者之前,应该事先咨询管理层和法律团队,这是至关重要的,故答案为C)。

    51.【定位】由题干中的a report定位到第一段第二、 三句。

    D)【精析】事实细节题。第一段第二句提到,消费者对于了解更多与食品成分相关的信息有了越来越多的需求;第三句指出报告的内容,即39%的消费者会从他们目前购买的品牌转向其他那些提供更清晰、更准确产品信息的品牌。故答案为D)。

    52.【定位】由题干中的newmarketingstrategy定位到第二段。

    A)【精析】事实细节题。文章第二段第四句提到,食品制造商的这种营销策略已不只局限于说明产品中有什么,还标明了食品中“没有”什么。最后一句提到,这些标签被称为“'无'式声明”标签,它们代表了一种新兴的标签趋势,故答案为A)。

    53.【定位】由题干中的non-GMO labels定位到第三段。

    D)【精析】事实细节题。第三段最后一句提到,这种 “非转基因”标签可能会造成消费者对食品不必要的恐慌心理;第五段也同样提到,此类标签的使用可能会使消费者对曾经购买的食品的安全性产生怀疑,从而感到焦虑,故答案为D)。

    54.【定位】由题干中的absence claims labels和food manufacturers定位到第五段第三句。

    C)【精析】事实细节题。第五段第三句指出,对于食品制造商来说,使用“无”式声明标签意味着消费者信赖度的削弱以及销售额的下滑。C) 项直接对应原文内容,故为正确答案。

    55.【定位】由题干中的suggst定位到文章最后一段第一句。

    B)【精析】事实细节题。最后一段第一句提到,食品制造商必须谨慎使用“无”式声明标签,B)项与原文内容一致,故为正确答案。

    0/0
      上一篇:2021年6月大学英语六级阅读真题以及答案(三) 下一篇:2021年12月大学英语六级阅读真题以及答案(二)

      本周热门

      受欢迎的教程

      下载听力课堂手机客户端
      随时随地练听力!(可离线学英语)